Fotboll

Astrio nollade IS Halmia i DM – Semifinalen

Inför hela 405 besökare på Söndrums IP visade hemmalaget upp ett kliniskt bra försvarsspel när man vann över division 2 laget IS Halmia med 1-0

Redan efter sju minuter visade mittfältsgeneralen i division 4 klubben Per Gulda hur man  slår en perfekt frispark från höger, högerbacken Alexander Hall Ling satte fram skallen och nickade in 1-0 bakom Noel Törnqvist.

Grabbarna gör det fantastiskt bra ute på plan och sliter som djur hela matchen säger en nöjd Mats Jingblad till Halmstadsport.

Tränaren Jingblad fick se sin målvakt Dennis Thorsén göra två viktiga räddningar när Halmias Erik Pålsson och Melker Petrelius gick på avslut.

Halmia tryckte på och hade några bra lägen, men man var inte riktigt där idag och tränaren Goran Ravnjakovic som förövrigt fick lämna bänken för att följa sitt manskap från sidan sa så här en stund efter slutsignalen.

– De gör det bra och förstör mycket för oss och det är bara att gratulera dem, säger en tränare som var väldigt missnöjd över hur domaren hanterade matchen.

I 97 minuten satte domaren pipan i munnen och segerrusiga Astriospelare fick jubla över en skalp som man inte skall be om ursäkt för!
Laget är fortfarande obesegrade under 2019!

Nu väntar DM – final mot division 2 laget Onsala i höst och bli inte försvånade om man vinner DM för laget från Söndrum har något stort på gång.

Laget är också klart för Svenska cupen 2020, men först väntar IFK Göteborg 22 augusti i årets cup.

Med bra självförtroende så skall det väldigt roligt att se vad Astrios herrar kan bjuda på för slags dans mot allsvenska Göteborg.