Fotboll

BK Astrio spelade oavgjort mot Malmö City FC på Kärlekens IP

1-1 blev slutresultatet i den första matchen i kvalet mot högre divisioner, nu väntar en rysare i returen….

Första halvlek som slutade mållös, men det var Astrio som hade bollinnehavet och en varsin riktigt het chans efter en hörna. Malmö var farliga på sina fasta situationer när deras stora backar flyttades upp.

I andra är det Malmö som får den första stora chansen redan efter en minut, men avslutet höll inte någon högre kvalité utan bollen landade i skogen bakom André Pettersson.

Sedan blev det mer och mer Astrio. Samtliga 50 som hade tagit sig till Kärleken denna förmiddag trodde nog på 1-0 efter Taubes avslut på volley, men Malmömålvakten Ronald Lubwama gör en mäktig fotparad för att sedan göra en fin räddning på Leo Hedenbergs avslut.
Det kändes som det hängde ett mål i luften hos dem gulsvarta när Sten Preuss höll sig framme men 0-0 stod resultatet när matchklockan hade tickat upp till 84:e minuten då kommer dagens första mål och det är Malmö som gör det genom Gabriel Steven från nästan halva planen. Tack och lov så kom reduceringen minuten efter genom Adam Josefsson. Astrio skapar tillräckligt med chanser för att vinna med två, tre mål, men skärpan fanns inte riktigt
Lagkaptenen Per Gulda ger sin syn efter matchen och inför returen.

”Sett till bollinnehavet skapar vi kanske lite för få farliga målchanser.

Tränar vi bara på skärpan i  sista tredjedelen och fortsätter att ha tempot som i andra halvlek, så ska det gå vägen.”

Text: BK Astrio