Fotboll

Inför HBK-TFF damer div 1

Söndag eftermiddag, nationaldag och seriepremiär på ett soligt Halmstad Arena när HBK:s damer tar emot gästande Trelleborgs FF, ett på förhand tippat topplag i division 1 södra Götaland.

Trelleborgs tränare, Hans Malmgren, sa såhär om klubbens ambitioner tidigare under försäsongen:

– Vårt mål är att slåss om seriesegern för att ta klivet upp till Elitettan. HBK har liksom många andra elitklubbar inom svensk fotboll satsat på damfotboll.

Och inför dagens match säger Hans:

– Det är svårt med förväntningar, kan jag tycka, efter nästan åtta månader utan match.

– Endast en träningsmatch inför premiären idag. Jag hoppas att vi skall fortsätta att utveckla spelet som vi vill spela.

– Vi åker upp till Halmstad med hopp om att ta poäng med oss hem. Är säker på att det kommer bli en tuff match och vi kommer få slita hårt om vi skall lyckas med att ta alla poängen med oss hem, avslutar Hans Malmgren.

Nellie Andersson, HBK:s ena anfallsklippa, är taggad inför matchen:

– Har en bra känsla inför matchen, ska bli väldigt roligt att äntligen få köra igång igen! Vi har ett väldigt starkt lag, många spelare som är galet bra! Nu gäller det bara att hitta varandra och kunna spela tillsammans som ett lag, men senaste träningarna har sett väldigt bra ut, så vi har en god känsla.

– Trelleborg är ett starkt lag och för att få med oss poäng idag behöver vi verkligen slita, vilket vi också kommer göra för fullt, ska bli spännande, säger Nellie.

Avspark på Halmstad Arena kl 14 i eftermiddag.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen