Fotboll

Välkomna till Superhettan!

Om pusselbitarna faller på plats kan den bli ett faktum för HBK nästa år skriver Håkan Ericsson i sitt senaste blogginlägg

Här på Halmstadsport kommer du få senaste nytt från bloggaren Håkan Ericsson som skriver om HBK, texten nedan är senaste inlägget 

Det blev lite blandat mottagande på senaste krönikan om att ha lite perspektiv på HBK:s ”misslyckande”.

Texten var kanske också ett något oväntat inslag från någon som, i den lokala journalistikens absoluta oförmåga till mera kritisk granskning, måste vara en av Sveriges och därmed världens hårdaste HBK-kritiker (haha). Därmed inte sagt att jag inte står fast vid min tidigare kritik mot framför allt klubbledning och styrelse som jag tycker tagit många märkliga beslut de senaste åren. Eller tycker att det är ”bra” att HBK får ta minst ett år till i Superettan. Men om man ser till resultatet ur ett nationellt perspektiv och i jämförelse med hur andra betydligt större klubbar kämpat för att ta sig tillbaka så kan man inte påstå att detta är någon ”katastrof” som en del vill ha det till.

Ett år till i ”Superhettan” (som min äldsta dotter fram tills igår faktiskt trodde att serien hette) innebär så klart försämrad ekonomi och mindre utrymme till satsning nästa år. Men med tanke på vad resultatet av ”satsningen” med Sead-miljonerna” blev så kanske det är lika bra? Det finns helt enkelt så många andra sätt att nå framgång att jag vägrar gräva ner mig över detta faktum. Se bara på Falkenberg i år. Tänk tillbaka på när Jens Gustafsson dammsög Superettan på Bosman-fall och utvecklade dessa till duktiga allsvenska spelare. Så jag kommer fortsätta tro på att The Model är den rätta vägen att gå för HBK framöver. Genom att jobba med ”rätt saker”, med en väl fungerande scouting och talangutveckling och med en bra mix med rutinerade karaktärsspelare ska HBK kunna lyfta mot högre höjder. Inte mot fornstora dagars guldglans men åtminstone till att bli ett etablerat allsvenskt lag till att börja med.

För pengar är inte ALLT!
Vi måste även kunna tro på ett 1000-bitars pussel där bitarna plötsligt börjar falla på plats, på nyfunnen harmoni och ett mer välspelande piano. Och på Ante G som den avgörande faktorn som äntligen kan få HBK-bygget att lyfta.

Då kan faktiskt Superhettan komma att göra skäl för namnet nästa år

Läs fler blogginlägg om HBK här
http://fotbollsplatser.blogg.se/#
https://www.svenskafans.com/fotboll/hbk/

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen