Fotboll

Voldbys hattrick gav tre poäng till Halmia

Sofia Voldby stod för tre mål i derbymatchen mot BK Astrio när halmianerna vann med 4-0 på ett fullsatt Söndrums IP…

Ett bolltrillande Halmia mot ett försvarinriktat Astrio var scenariot som väntade i kvällens match och så blev också fallet.

Astrio som stuvade om lite i utgångsformation för att täppa till bakåt och astriotjejerna låg ofta väldigt tätt och bra och sprang väldigt mycket för att täppa de ytor som Halmia ville skapa.
Halmia var det bättre laget

Halmia var numret för stora för Söndrumslaget och tog tre viktiga poäng i tabelltoppen. Bergdalen tappade samtidigt poäng borta mot svårspelade Örby vilket tightade till toppen ytterligare. Nu väntar dubbelmöte med nästjumbon Ulricehamn innan sommaruppehåll, sex poäng där och det ser riktigt ljust ut inför hösten.

Första halvlek
Gigantiskt bollinnehav för Halmia i inledningen, man rullar runt på Astrios planhalva men har svårt att komma till avslut. Hemmalaget ställer om på kontringar ett par tillfällen men utan att skapa några målchanser.
20′ Hörna Halmia som går i mål, bortblåst för knuff..
24′ Moa Jönsson vinner bollen högt och serverar Sofia Voldby med en magisk djupledspassning, Sofia gör inget misstag utan placerar in 1-0 till Halmia.
26′ Huvuddomaren hittar en mycket märklig straff till hemmalaget, ingen på hela arenan förstår någonting. Straffen skjuts dock högt över.
33′ Elin Hansson kommer runt på högerkanten, Sofia möter inspelet i straffområdet med ett snabbt avslut, målvakten räddar men returen studsar på Sofia och in i nät till 2-0 Halmia.

Andra halvlek
48′ Hörna Halmia. Sofia skickar in bollen framför mål och i röran runt målvakten så får Alicia Hansson bollen på ryggen innan den studsar in till 3-0.
55′ Elin nära att nicka in 4-0 på hörna, Elin som för övrigt hade ett rejält övertag på sin försvarare och låg bakom det mesta offensivt.
56′ Bollvinst Halmia på offensiv planhalva. Nesrin Akgun avancerar och släpper bollen till Sofia som viker och och avslutar in till målvaktens högra stolpe, 4-0.
57′ Nytt inspel från Elin på högerkanten, Sofia möter med skarv i mitten men bollen smiter precis utanför stolpen.
59′ Farligt efter Halmiahörna. Moa Jönsson skjuter i andravågen men bollen fastnar i röran framför mål innan den rensas undan i panik.
69′ Astrio på sällsynt attack, dribblar sig igenom två Halmiaförsvarare innan avslut som Cornelia Jarving kommer ut och räddar snyggt.
84′ Omställning Astrio, sista passningen i straffområdet går inte fram till rätt adress.
86′ Inbytta Evelina Bengtsson skjuter i ribbans överkant.

Målen
0-1 Sofia Voldby (Moa Jönsson)
0-2 Sofia Voldby (Elin Hansson)
0-3 Alicia Hansson (Sofia Voldby)
0-4 Sofia Voldby (Nesrin Akgun)
*text uppdateras

Bildextra nedan …

halmia dam is BK Astrio-

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen