Fotboll

Ytterligare en triumf till Bk Astrios herrar

Första DM guldet till BK Astrios herrar efter vinst mot Onsala BK med 5-4 som nu kan titulera sig både DM mästare och seriesegrare 2019!

Höstmörkret har börjat lägga sig över Halmstad och DM finalen spelades på konstgräset på Kärlekens IP.
Motståndarna Onsala BK i division 2 var favoriter men Söndrumslaget som slagit ut IS Halmia på vägen mot final visade återigen att man har något stort på gång.

I år har man bara förlorat mot allsvenska IFK Göteborg i Svenska Cupen.

På Kärlekens IP visade man återigen upp en fantastisk anfallsfotboll och ledde med hela 5-1 men slappnade av och släppte in några bollar som gjorde det lite mer spännande för hemmapubliken som kommit för att stötta sitt gul/svarta lag.

Per Gulda sa så här om matchen till Halmstadsport

-Det var en bra fotbollsmatch med två bollskickliga lag som gjort många i respektive serier.

Vi visste att de ville spela hela vägen nerifrån målvakten och framåt, utan att bara slå i väg bollen och det är dem väldigt duktiga på!

Det vi har varit väldigt duktiga på är vårt höga presspel,  där vi vågar stå högt och lyckas skapa många chanser på det redan i första halvlek.

Sen när vi lyckas med vårt omställningsspel så är det bra och det lyckas vi med i en bra period och gå upp till 5-1 ledning.
Vi tappar lite fokus och då går det snabbt åt andra hållet säger Per till Halmstadsport.

Vi är till största nöjda med matchen mot ett väldigt bra lag & bli nöjda med ett historiskt första DM guld till klubben.