Innebandy

Kustens IF startar damlag

Glädje i kustens IF när man meddelar på klubbens hemsida att man kan stoltsera med ett damlag 2021/21…

Att starta ett damlag togs beslut om för några år sedan och äntligen är vi framme säger ordförande Fredrik Larvall till klubbens hemsida.
Nicklas Anderssons jobb är styrelsen väldigt nöjda med och med en Timing som är perfekt eftersom vi idag har 130 tjejer i åldrarna 6 – 18 år i föreningen.

En av de viktigaste delarna för styrelsen var att våra nuvarande juniorspelare ska utgöra en betydande del av damlaget. Detta blir nu verklighet och samtidigt har vi säkrat upp med rutinerade spelare som kan stötta våra ungdomar säger Larvall.

Bra bredd på klubbens verksamhet som startade så sent som 2008

Vi kommer att för första gången kunna erbjuda både flickor och pojkar att spela innebandy hela vägen från innebandyskolan upp till juniorlag och vidare till innebandy på seniornivå.

Damlagets ledarstab har gedigen erfarenhet

Andreas Gillrup blir den historiska huvudtränaren för damlaget som senast kommer från Kustens A-lag (herr) för att dessförinnan lett damlag i Halmstad IBK.

Två ögon på plan kommer Linda Granström kunna vara då hon blir spelande tränare.
Hon har senaste åren tillhört Falkenbergs div 1-lag och vi är oerhört nöjda med att vi kommande säsong kommer att kunna nyttja Lindas ledaregenskaper både på och utanför planen skriver Kustens IF på sin hemsida.

Sista pusselbiten på i ledarstaben blev sent klar

Bengt ”Bengan” Filipsson klar som lagledare. ”Bengan” har även han varit i Falkenberg (herr-A) senaste säsongen och vi är övertygade om att ”Bengan” kommer att bli en viktig kugge i vår strävan att bygga en bra lagkänsla, nu när vi startar upp ett helt nytt lag.

Juniorerna tar klivet upp 

I nuläget räknar vi med att kunna lyfta upp ca 8 – 10 spelare från våra juniorer till damtruppen och utöver Linda Granström har klubben gjort klart med Charlotte Sylwander och Tess Åberg Leijs från Falkenbergs div-1 trupp. Vi kommer framöver fortsätta vårt arbete med att rekrytera ytterligare spelare.

Vad har klubben för målsättning 

Målsättningen med säsongen kommer självklart handla om att göra vårt bästa och nå en så bra placering i tabellen som möjligt,
Men framför allt handlar det nu om att etablera ett lag och ta hand om och utbilda de 8 – 10 juniorer som vi flyttar upp i damtruppen.
Bakom dem väntar sedan många lovande tjejer i junior- och ungdomslagen.

 

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen