Cykelsport

Cyklisten Caroline Andersson byter proffsstall

Cyklisten från Oskarström har gått den hårda vägen och jobbat sig tillbaka efter en tuff vurpa i ungdoms OS som innebar en kraftig whiplashskada får äntligen glädjas …

Carolin byter stall till det italienska World Tour-stallet Aromitalia Basso Bikes Vaiano som har sitt näste utanför Florens.

Efter att tävlat med utvecklingslaget  Zhiraf Guerciotti Selle Italia under 2018 kliver hon nu som ensam junior in i proffsstallet Aromitalia Basso Bikes Vaiano.

Det här är jättestort för mig, för det är nästan ingen junior som får den här chansen.

Jag ser fram mot denna utmaning och det känns som en trygghet att ett av världens största proffslag tror på mig, trots att jag haft extremt svår säsong bakom mig.

Skillnaden blir att UIC lag är på högsta nivå så får jag som andraårsjunior lov att köra alla tävlingar under världscupen för eliten, sen att jag i augusti kan skriva ett så kallat Stagaire kontrakt (lärlingskontrakt) som innebär att jag kan provköra som ett riktigt proffs förklarar Caroline.

Vad är ditt stora mål i år

 

Stora målet är att satsa och köra bra på juniorvärldscuperna samt SM EM  och VM.

Vägen tillbaka har varit lång men med envishet och vilja kommer man långt på – och det är Caroline Andersson från cykelmetropolen Oskarström ett lysande bevis på.

Halmstadsport önskar Caroline Lycka till

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen