Övrig sport

Många tog chansen när Vrenningebacken öppnade

Klockan 17:00 öppnade Vrenningebacken upp årets skidsäsong efter tusentals liter vatten som förvandlats till konstgjord snö

Att det var dags att öppna slalombacken i Oskarström spred sig som en löpeld på sociala medier och prick klockan fem stod flera och väntade på att ta liften upp för att ta sitt premiär åk.

När Halmstadsport pratar Marcus Hangaard Skoglund som är en av eldsjälarna i Oskarströms Skidklubb så är han på ett strålande humör.

Vad är din känsla idag på premiärdagen för årets säsong?
-Det är en härlig känsla att få se barn och ungdomar åka ner för backen, för det är trots allt mycket för deras skull vi lägger ner så mycket ideell tid.

Hur kommer ni ha öppet framöver?
-Allt hänger givetvis på vädret, men vill sig allt väl så kommer vi hålla öppet
Mån-Fred 17-21 – Lörd-sönd 12-17

 

Vad kostar det att åka i backen för en dag?
Dagspass kostar för vuxen 80kr & Barn 60kr ,sen kan man köpa ett säsongspass för en hel familj till ett pris av 1200kr eller ett enskilt kort för 400kr.

Priserna bygger mycket på att alla skall ha råd att åka i backen, samt att kioskpriserna är nästan till självkostnadspris för att ha en service förklara Marcus.

Vad betyder det för skidklubben att ni kan öppna för skidåkning?
Det betyder mycket att få öppna varje säsong så vi kan få in lite pengar till framtida investeringar & en investering skulle vara
ny lift för den gamla är från sent 70-tal.

Sen skulle det vara bra att få tillgång till Nissanvatten istället för kommunalt vatten &  detta för snöproduktionens skull att kunna producera snö även vid få minusgrader och att spara på dricksvatten (miljötänk) avslutar Marcus till Halmstadsport.

Har man inte skidor så kan Halmstadsport tipsa om Fritidsbanken i Halmstad som lånar ut helt gratis

  

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen