/
Volleyboll

Eva Alberti spindeln i nätet för Hylte/Halmstad Volley

I alla föreningar finns det mannen eller kvinnan som ser till att allt fungerar för klubben och i Sveriges bästa volleybollklubb så heter hon Eva Alberti…

När Halmstadsport gästar Eva så skiner solen i bruksorten Hyltebruk eller som de flesta säger Hylte.

Hur kom det sig att det blev volleyboll och arbete i Sverige bästa Volleybollklubb
-Jag har varit anställd hos klubben sedan 2001 så är jag ju på mitt 21:a år just nu så det är ett tag sen.
En gång i tiden så behövde klubben en person som kunde träda in och bli anställd, då föll lotten på mig av någon konstig anledning.
Jag hade min bästa kompis som jobbade på Arbetsförmedlingen på den tiden, så hon tyckte att det här vore ett klassiskt bra exempel att sätta in Eva på.

Vad visste du om Volleyboll då
-Inte mycket hade spelat lite i skollaget när jag gick i Halmstad ,men jag var nog mest där för att det var roligt att träffa killarna 🙂

Vad är tjusningen med volleyboll
-Det är snabbheten explosiviteten definitivt!
Jag tycker ju absolut att det just det här att du kommer så nära lagen att du ser någonting som händer på varenda anfall – varenda boll det är liksom inte det här med att man kan stå och kasta den eller slå den mellan varandra och utan att det är det är helt enkelt bara snabbt snabbt snabbt spel.

Det går bra nu
Det går väldigt väldigt bra där vi har precis blivit klara för semifinal ett för både damer herrarna och på ungdomssidan är det många som har varit iväg nu i helgen och där blev det både guld och silver några bra placeringar.

Men det växer
-Ja vi var i höstas den klubben i Sverige som har ökat med flest nya ungdomar.
Det är ju definitivt att vi har landslaget för damerna som blev femma i EM i höstas då med Isabelle Haak då en fantastiskt duktig spelare var med och ledde laget fram till detta.
Efterdyningarna är att fler vill prova på vår sport.

Ryktet säger något annat också om er klubb som gör att ni är framgångsrika
Vi har en fantastisk stämning!!
Jag känner när jag kommer in till exempel när vi har matcher, det är som du kommer hem till din egna familj.
Det är jätteroligt vi skrattar mycket och alla frågar hur det med en och ja det är en mycket bra stämning i klubben säger Alberti.

Känner du dig som en i laget
-nja inte om jag ställer mig jämte precis för jag får ju lite nackspärr varje gång, jag har inte längden inne för tillhöra dem men definitivt så syns jag ja då det gör jag definitivt.

hur går det då framöver det är semifinal
-Damerna möter Linköping och har ju hittills i år vunnit allt denna säsong och det ska ju inte bli någon större svårighet att gå vidare men bollen är rund allt kan hända!

Herrarna möter Floby är rätt nya nu då jag tror de kom upp förra året i elitserien efter att varit borta i säkert 15 år och det blir tufft motstånd.

Till sist Marcus Nilsson
När jag började på Hylte volley för några år sedan var ju Marcus Nilsson här och han är fortfarande här.
Han ju gjort en enorm karriär – han har ju blivit champion League mästare några gånger och han har även blivit en VP I Champions League final där de vann och nu är han tillbaka och bara att se honom spela är ju en ren fröjd.

Nu går vi för dubbla guld avslutar spindeln i nätet Eva Alberti

*Bild fotograf Robert Boman

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen