Friidrott

Kajsa Kjellergren vann SM guld

En riktigt imponerande insats det stod Kajsa Kjellergren för under söndagen då USM för 15-16-åringar avgjordes i Uppsalas nybyggda IFU Arena. Kajsa kom till Uppsala som delad statistiktrea på F16 60m och hade definitivt siktet inställt på en medalj, att det skulle bli guld vågade hon dock knappt tro på själv. Men precis som under USM utomhus i somras, då hon tog silver på 80m, så visade hon att hon kan prestera när det verkligen gäller. 

I dagens försökslopp vann hon på 7.82, bara två hundradelar ifrån sitt personliga rekord vilket tydde på att formen var god. I semifinalen kom tjejerna iväg i andra startförsöket och efter en lite sämre start fick Kajsa jobba sig upp men vann till slut enkelt på tangerat rekord 7.80. En dryg timma senare var det dags för final och även här blev det omstart, det gjorde inte något alls då Kajsa höll sig lugn och fick en mycket bra start och hade grepp om loppet hela vägen. Det blev tight på slutet då Falkenbergs Tilde Johansson närmade sig meter för meter men med två hundradelar till godo korsade Kajsa mållinjen först på strålande 7.73. Nytt personligt rekord och seger! 

– Detta trodde jag aldrig, det sjukaste jag varit med om! Och jag var riktigt trött inför finalen, sa Kajsa själv efter att ha fått ta emot pris och blivit intervjuad av såväl HP som i den livesändning som gick att se på nätet. 

En urladdning som hette duga med tre snabba lopp på samma dag så nu väntar lite vila och ett besök på McDonald’s med träningskompisen Filippa där Kajsa är den som bjuder eftersom de slagit vad inför och Kajsa själv sa att ”Vinner jag, så bjuder jag dig på Donken”. 

Grattis till en mycket fin säsong och framförallt stort, stort grattis till ditt första SM-GULD!

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen