Halmstad

Semifinal närmar sig för Hylte/Halmstads damer

 

Gislaved VKs tränare Daniel Magnusson berättade för Värnamo Nyheter att Gislaved var väl förberedda på kamp i Kvartsfinal 2 i Halmstad Arena.
Skulle Hylte/Halmstad Volley ge dem lillfingret så skulle man äta upp hela axeln. Det visade sig att Hylte/Halmstad gav Gislaveds VK hela handen men någon axel förlorade H/H inte. Slutspelskänsla – ja men visst!

 Ja man kan verkligen säga att Hylte/Halmstad gav bort hela första set och halva andra. Gislaved lyste med sitt spel med många otroligt bra räddningar och väldigt långsamma spel. Hylte/Halmstad visar ingen energi alls och nästan som man hade tagit av sig skorna och ställt ut dessa på banan och satt sig själva på bänken. GVKs Libero, Jessica Lakatos, var riktigt duktig på plan. Första setet går enkelt till GVK med 25-18.

 Andra set startar Gislaved med bra energi, mycket tända på första sets vinst vilket var den första setvinst för dem denna säsong. Hylte/Halmstad är om möjligt ännu stelare än man var i första.  Det finns ingen energi alls och det går så långt som att H/H ligger under med 7-12 innan Stina Rix går ner för att serva. Vilken tjej! Hon får upp tempot i laget och därigenom också tändningen. Raskt är Hylte/Halmstad ifatt till 12-12 och nu fungerar allt mycket bättre. Man får ihop spelet mycket tack vare Emma Mårtensdotter som har en bra dag. Emma är en räddare och Soriana Pacheco har inga som helst problem att hitta vart hon ska lägga upp sina pass. Nu börjar Hylte/Halmstad kännas igen och när man höjer nivån det minsta lilla så hänger GVK inte alls med. Andra set vinner H/H med 25-20.

Då dags för det tredje och Hylte/Halmstad får en bra start. Energin är återställd och man har insett att det behövdes inte mycket för att ta över taktpinnen, GVK har helt enkelt inte den styrka som H/H har på samtliga positioner. Tiana Dockery har inte haft sin bästa dag tills nu men här fungerar allt bättre. Lika snabbt som man förlorar första set vinner man tredje med 25-16.

I fjärde har man helt enkelt hittat nivån som behövs för att bryta ner motståndaren. Skönt som åskådare att se Hylte/Halmstad höja nivån när man spelat så väldigt dåligt i första set och andra halva. Vid ställning 13-12 kommer dessutom Nakeyta Clair in efter drygt en veckas sjukdom. Hon har inte tappat något verkar det som utan smasharna sitter där precis som förut.

Tack vare Gislaveds idag mycket strålande defense blev det några härliga bolldueller och kanske var den bollen i fjärde set vid ställningen 14-12 som inbringade flest glädjerop. Både Hylte/Halmstad och Gislaved hade många fantastiska anfall och räddningar när bollen passerade nät fler än 10 gånger. Dessutom Tianas fantastiska räddning långt utanför plan vid ställningen 16-12. Volleyboll är en härlig sport och allra bäst live. Hylte/Halmstad vinner även fjärde med 25-14 och nu står det 2-0 i matcher till Hylte/Halmstads fördel.

Pris till bäste spelare blev idag

Emma Mårtensdotter, Hylte/Halmstad

Aexandra Vajdova, Gislaveds VK

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen