Golf

Kajsa Lotta Svarvar uttagen till årets ANNIKA Cup

ANNIKA Cup är en lagtävling för de mest lovande golftjejerna i Sverige, återigen får vi se Halmstadspelare ställa upp på Tee denna gång med 14 åriga Kajsa Lotta Svarvar från Halmstad GK.

ANNIKA Cup arrangeras årligen i samband att Annika är i Sverige på sommaren och är ett kombinerat träningsläger och lagtävling för Sveriges 12 mest lovande mellan 13–15-år.

Under tre dagar får spelarna lära sig hur Annika lade upp sin egen träning och hon delar med sig av sina bästa råd och tips för att entusiasmera de unga spelarna att verkligen våga satsa fullt ut på golfen.

I år spelas ANNIKA Cup  17–19 juni på Kungliga Drottningholm GK

Tävlingen riktar sig till unga elitsatsande flickor i åldern 13–15 år, där 12 främst rankade flickorna i aktuell åldersklass blir inbjudna till ANNIKA Cup.

Uttagningen sker enligt SGF Ranking Flickor per den 22 maj 2018. ANNIKA Cup spelas som lagspel/matchspel. Spelarna lottas in i två lag med sex spelare i varje lag, som tilldelas varsin coach.

Så här säger Kajsa Lotta till Halmstadsport

Annika Cup är ett läger för flickor 13-15 år, där man bland annat får chansen att träffa Annika Sörenstam och ha en lagtävling. Annika Cup är samtidigt som huvudtävlingen (Annika Invitational). 

Jag blev uttagen till detta förra året också
Så nu när jag fick reda på att jag skulle vara med igen blev jag väldigt glad eftersom att jag hade koll på vad det var för något.
Speciellt glad blev jag eftersom att det är ett läger där man bland annat får träffa och lära känna nya människor ungefär i sin egen ålder, som kommer runt om i Sverige. Det är väldigt lärorikt och superroligt.

Man får även lära sig väldigt mycket, exempelvis när Annika berättar om hur hon gjorde innan en tävling eller vad hon tycker är viktigast att träna på, så ett mål är nog just att jag vill lära mig väldigt mycket.

Vad är ditt mål med golfen?
Mina mål med golfen är att träna o bli så bra att jag får chansen att spela på någon stor tour (exempelvis LPGA touren eller något liknande)

Har du någon förebild?
Min förebild är Jordan Spieth, eftersom när han exempelvis gör en dålig score på några hål så kan han vända det på en gång genom att göra birdies.

Halmstadsport säger grattis till uttagningen och önskar henne lycka till!

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen