/
Uncategorized

Silver till Isac Svensson i USM

Under mycket tuffa förutsättningar genomfördes den andra delen av USM friidrott i Norrköping på idrottsklubbens Tjalves fantastiska arena….

Det som skulle avgöras under denna helg var samtliga löpgrenar och där IFK Halmstad deltog i korta häcken och långa häcken samt 80m och 100m slätt.

Från IFK Halmstad deltog Ida Jexe Ek på 100mh. Ann-Kathrine Bergenhem på 80mh och 80m slätt. Matilda Åkerman på 300mh och 100m. Edvin Håkansson 300mh samt Isac Svensson på 110mh och 300mh.

Under hela lördagen vräkte regnet ner över den annars så fina arenan.

De aktiva hade stora problem att över dagen hålla sig torra och varma samt inte minst, undvika skador och fall i den utmanande miljön. På lördagen avgjordes de korta och långa häckarna för alla klasser. På kort häck inledde Ann-Kathrine Bergenhem med 80mh. Ett väl genomfört lopp som tyvärr inte räckte till final. Det återstod en tiondel till finalplatsen.

Ida Jexe Ek fortsatte med ett fint lopp som tog henne till final och där presterade hon tiden 17.54 efter att ha satsat för fullt men oturligt nog slog i en av de sista häckarna och därmed tappade rytm och fart.

Samma sak hände för Isac Svensson både i försök och final 110mh. Kraftiga islag i häckarna och tapp av rytm gjorde att han inte tog sig upp till den förväntade nivån och in i medaljstriden. Tiden i finalen blev 15.79 och en sjätteplats.

Efter de korta häckar blev det så dags för långa häcken. I detta fall 300mh för samtliga klasser. Först ut var Edvin Håkansson som gjorde sitt första SM och visade genom sitt lopp att det kommer bli fler SM framgent. Ett personbästa med nästan en sekund gjorde att Edvin slutade åtta med tiden 45.42. Efter det var det dags för Matilda Åkerman att löpa 300mh. Även Matilda slog till med ett personbästa, 49.66, och slutade på 10:e plats i grenen.

Som avslutare för dagen för IFK Halmstads del var Isac Svensson på 300mh. Isac hade laddat upp till tänderna efter den tidigare 110mh finalen och fick till ett riktigt bra 300mh lopp vilket gav honom ett silver i USM 300mh på tiden 40.68.

Till söndagen hade regnet försvunnit och vinden vänt vilket gjorde att förutsättningarna för de aktiva var betydligt bättre än under lördagen. IFK hade två aktiva till start och först ut under förmiddagen var Ann-Kathrine som trots lite miss i starten gjorde ett fint lopp och sprang in på 10,76 endast sex hundradelar från det nysatta personbästat. Avslutningsvis gjorde även Matilda Åkerman ett godkänt lopp i försöken på 100m, även hon sex hundradelar från sitt PB med tiden 12,99.

Sammantaget under de två helgerna som IFK tävlat i USM har det bärgats hem tre brons och ett silver till Halmstad. En rad personbästa och bra placeringar.

IFK Halmstad har återigen visat på en bredd och tillväxt vilken kommer att bli oerhört spännande att följa framgent. Mer kommer att komma både från dessa atleter men även från alla de yngre som väntar på att få visa upp sig på kommande SM. IFK Halmstad kommer fortsatt leverera friidrott med klass vilket vi gjort sedan 1895 avslutar ordförande Anders Svensson

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen