Uncategorized

Wang Chuqin var numret bättre än Mattias Falck – denna gång!

Helgens semi mellan Mattias Falck och Wang Chuqin från Kina blev en snabb tillställning. Falck kom aldrig riktigt in i matchen mot den energiske unge kinesen som hade svar på allt vad Falck försökte sig på.

Så här skriver Svenska Bordtennisförbundet på sin hemsida om matchen 

Den vänsterhänte världstolvan Wang Chuqin som vann Ungdoms-OS 2018 satte gasen i botten direkt från start och lät aldrig Mattias komma in i första set. Wang spelade aggressivt och verkade ha svar på precis allt som Falck försökte sig på, 11-3 i kinesens favör slutade första set.

Andra set började liknande som det första och kinesen drog iväg till 4-1, 6-1 och 7-3 innan Falck hittade in i setet och matchen mer och mer och efter att ha servat inte mindre än fyra nätservar vid 6-8 kom Mattias ikapp till 8-8. Wang visade sig dock vara stark även i jämna lägen och tog hem setet med 11-8 och av bara farten tog han även det tredje med samma siffror.

I fjärde set var det länge spel mot ett mål och tyvärr för svensk del var det mot kinesens som drog från till 6-0 innan Mattias vann sin första poäng. Svensken kom något närmre men i slutändan var det ändå kinesen som var bäst för dagen när han tog hem det sista setet med 11-7 och därmed också matchen med 4-0 i set.
– Det var tufft idag och det finns inte så mycket mer att säga än att han var bättre idag, säger Mattias Falck.

Påverkade den sena matchstarten (22:15) något?
– Nej absolut inte. Det är rullande matcher och det vet man om på förhand så det gäller bara att vara redo när det väl är dags.

Såhär i efterhand, är det något du känner att du hade kunnat göra annorlunda?
– Jag hade behövt få fler attacker i hans forehand och gå in med min backhand mer i returerna. Jag hade svårt i hans serve så jag inte riktigt kunde läsa var bollen skulle komma.

Efter över fem veckor i Kina är det nu dags för Mattias och Jörgen att resa hem till Sverige igen. Facit från Kinaäventyret är inte fy skam med kvartsfinaler i både World Cup och ITTF Finals som nu kröntes med en semifinalplats i WTT.
– Jag har spelat jättebra och är nöjd med min insats under dessa veckor så det är mycket positivt att ta med hem.

På måndag går resan tillbaka hem till Sverige men det blir ingen lång vila för Mattias.
– Det är matcher i Bundesliga på fredag och söndag så det blir några dagars vila men sen är det full fart igen. Det ska bli skönt att få sova i sin egen säng några nätter, säger Mattias avslutningsvis.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen