Badminton

Årets idrottsförening i Halland är Halmstad Badmintonklubb!

Halmstad Badmintonklubb har blivit korade till årets idrottsförening i Halland!

Utmärkelsen tillkännages idag av Hallands Idrottsförbund
Priset tillsammans med stipendiet på 18 000:- delas ut på Hallands Idrottsförbunds årsstämma på lördag.

Ansökan som tog dem till årets idrottsförening såg ut så här
Halmstad Badmintonklubb har sedan många år bedrivit verksamhet under mottot ”badminton för alla, hela livet.” Detta är resultatet av ett gediget värdegrundsarbete och genomsyrar verkligen hela verksamheten.

Mottot manifesteras i att Halmstad Badminton erbjuder badmintonträning oavsett ålder och ambitionsnivå – både för dem som vill tävlingsspela eller ”bara” träna. Detta gäller för såväl knattar ända upp till vuxen ålder.

HBMK_-3-

Spelarens ambitionsnivå styr – inte färdighet
Man väljer själv om man vill vara med i tränings- eller tävlingsgrupp. Det är ambitions- och träningsvilja som styr, inte färdighetsnivå.

Vi vill skapa kompisgäng
Vi vill verka för att inte ha färdighetsbaserade grupper över flera åldrar. Istället vill vi låta spelare stanna i sin åldersgrupp, även om de har kommit längre än sina kompisar badmintonmässigt. Vi tror stenhårt på att man inte kan se talang i tidig ålder utan vill att så många som möjligt ska vara med.

I vår värdegrund står att vi ska arbeta för att skapa gemenskap och kompisgäng. Därför gör vi ibland undantag från åldersprincipen för att inte sära på kompisar i olika åldersgrupper.

Resultatet: egna produkter i vår 1:a lag som nu spelar SM-slutspel
Resultatet av att behålla kompisgäng är att spelare stannar längre i klubben. Exempel på detta är klubbens egna produkter Felix Burestedt, Filip Suwanphingka och Colin Hammarberg som tillhör Sveriges bästa spelare och representerar Halmstad i Svenska badmintonligan,

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen