Badminton

Förlust borta mot Täby och det blir kvartsfinal i SM-slutspelet

Nej, det var aldrig riktigt nära i bortamötet mot Täby. Trots en storspelande Mikkel som dominerade både mixed och dubbel kunde inte Halmstad stå emot starka Täby. Därmed får vi sikta in oss på kvartsfinal.

Om man ska slå serieledande Täby behöver man mönstra sitt starkaste lag och Halmstad saknade både Sofie Holmboe Dahl och Filip Suwanphinkha i onsdagens bortamöte.

Med relativt klara förluster i båda herrsinglarna, damsingel och damdubbel skrevs siffrorna till 2-4.

I och med att Fyrisfjädern som väntat slog Kista blir vi därmed trea i Mellanserie A (en plats bättre än förra året). Det betyder att vi inte går direkt till seminfinal men får välja mellan Skogås eller Umeå som kvartsfinalmotståndare.

Mikkel dominierar
Glädjeämnena var mixed och dubbel, där Mikkel storspelar och även Louise och Felix övertygar. Vinster med relativt klara siffror vittnar om att vi blir svårslagna i de här klasserna i slutspelet.

”Vi visste att det skulle bli tufft att ta tre matcher utan Sofie,” säger Felix efter matchen. ”Men vi hade hoppats att kunna knipa min singel eller kanske någon av de andra matcherna, men jag kom inte riktigt upp i nivå ikväll och då blir resultatet var det blir.”

”Men vi tror vi har ganska goda chanser i kvartsfinalerna vilken motståndare det än blir, så vi behåller vårt mål om att nå minst semifinal.”

Den goda nyheten är att vi nu kan få se ännu mer bra badminton i Söndrumshallen i vår. Håll utkik på hemsidan efter matchdatum.

RESULTAT SBL MELLANSERIE A >>

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen