Badminton

Guld och Silver till Halmstad BMK i SM

Två SM-medaljer till Halmstad Badminton. Ett herrsingelguld och ett herrdubbelsilver. Man får gå tillbaka nästa 60 år för att hitta något bättre SM för Halmstad…

Felix gick in i SM som titelförsvarare och storfavorit, ett favoritskap han själv också kände.

-Ja, jag ville visa att jag är bäst i Sverige och försvara titeln så visst kände jag ett favoritskap, säger Felix på telefon när han landat hemma i Holbaek efter SM-segern.

Men det är aldrig lätt att prestera på beställning och i vassen lurade båda lovande juniorer såväl som rutinerade rävar. Att just att prestera under press är dock något som Felix verkligen har förbättrat på senaste.

-Ja, det är en av de saker vi jobbat mycket med på senaste tiden, att kunna spela smart, hitta rätt taktiska moment och rätt sinnesstämning under matcherna. 

Och mycket riktigt, under ett par matcher vann Felix första set enkelt, men i andra set var det jämnare och matchen stod och vägde. Men då är det Felix som vinner de enkla poängen och drar ifrån till vinst.

Berätta lite om känslan inför finalen mot Jakob Nilsson, en spelare som du spelat mot och tränat med mycket.

-Ja, Jakob och jag har spelat mycket ihop och är väldigt bra kompisar utanför banan. Så det är lite speciellt. Men på banan är det match som gäller och då går vi båda för vinst. 

Idag visade dock Felix att han har en ytterligare växel och kunde vinna finalen relativt komfortabelt 21-18, 21-12.

Finalen var mycket bra, lite skakigt i första sen, sen fick jag bra kontroll och spelade riktigt bra i andra set.

I det stora hela en exemplarisk turnering, förlorar inget set och är stolt och glad över hur allt gick.

Vad väntar nu för dig?
-Nu ska jag faktiskt iväg på lite semester efter en hektisk period med OS, Danish Masters och SM, sedan börjar förberedelserna inför höstens tävlingar med VM bland annat.

Bragdsilver till Tim

tim-andi.jpg

Klubbens tränare Tim Foo gick in i dubbelkvalet tillsammans med sin gamle vapendragare Andi Tandaputra från BK Komet. Och det visade sig att rutin fortfarande är en ytterst viktig del av badmintondubbel.

Tim och Andi tog sig hela vägen genom kvalet och vidare till final.

I semifinalen besegrades det duktiga unga paret Ludwig Axelsson och Tom Söderström från Täby i tre set där Tim och Andi fick spelet dit de ville med lugnare tempo och kassaskåpssäker defensiv.

Efter det var det dock lite tomt i tanken och i finalen blev landslagsduon Melker Bexell/Joel Hansson för starka. Men ett imponerande dubbelsilver ändå!

-Riktigt roligt att spela igen, säger Tim efter bragdsilvret. Det fanns inte mycket krut kvar i finalen, men kul att vi fick hem medaljer.

Vrickad fot satte stopp för Filip
Även Filip Suwanphingkha gick mot en bra tävling när en olycklig fotvrickning satte stopp för forttsatt spel.

Då var Filip i kvartsfinal i mixed tillsammans med Louise Erikssson när olyckan var framme i singeln.

Filip ledde faktiskt med 12-10 mot andraseedade Jakob Nilsson när Filip trampade fel och fick bryta. Surt såklart, men vi hälsar Filip god bättring och ser fram emot att se honom på banan lär ligan börjar i höst.

Bild och Text Halmstad BMK´s hemsida

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen