Badminton

Iskall laginsats gav seger mot Umeå i första SM-kvartsfinalen

Kallt utomhus, men inomhus värmde spelet. Med damsingelankaret Sofie på skadebänken var det dags för de övriga Halmstadspelarna att kliva fram om det skulle bli fortsatt spel i SM-slutspelet. Och som de gjorde det!

”Ja, det gick faktiskt över förväntan,” konstaterar en nöjd Niclas Rosengren efter matchen uppe i Umeå. Halmstad kom iväg i en flygande start med överraskande enkla segrar i herrdubbel och damdubbel.

”Vi fick en bra matchordning på det sättet, och både Felix/Mikkel och Line/Louise gör det riktigt bra i sina båda dubblar vilket gav oss ett övertag i matchen direkt,” säger Niclas.

Filip höll ihop
Filip Suwanphinkha hade sedan en svår uppgift i herrsingel 2 där han ställdes mot  den 20 år äldre (!) Simon Knutsson. Men Filip visade att han också kan spela smart och rutinerat och dra nytta av sin fina teknik och höga tempo då han gick fram till 2-0 i set och matchbollar vid 10-8.

Då var det nog många som satte kvällskaffet i vrångstrupen framför webbsändningen när Filip halkade till och blev liggande med en befarad skada. Men Filip reste sig upp och spelade hem matchen med 3-0 — en seger som betydde minst oavgjort resultat.

Mikkel och Louise — bäst när det gäller
I mixeden fick Mikkel och Louise slita mot ett starkt spelande Umeåpar i form av Jonathan Forsberg och Klara Johansson. Men Mik

kel och Louise visade återigen att de är som bäst när det gäller och hämtade upp underläge 8-10 till vinst 11-10 i fjärde set och därmed var det 4-0 och matchen avgjord till Halmstads fördel.

Line, som spelat riktigt bra dubbel, räckte sedan inte riktigt till mot nyblivna SM-juniormästaren Olivia Wänglund. Men på banan bredvid stod en riktig prestigekamp mellan Felix och hans SM-nemesis Gabriel Ulldahl.

Omvända roller
I SM-semin var det Felix som hade matchbollar och tappade men nu var det omvända roller då Gabriel hade 10-8 i fjärde och såg ut att kunna vända matchen.

Men Felix gjorde några otroliga räddningar och vände till seger 11-10 och 5-1-segern till Halmstad var ett faktum.

Överläge inför returen
”En riktigt bra lagseger,” säger Niclas från ett kallt Umeå. ”Vi hade strul med hitresan och var tre timmar försenade, så det var riktigt starkt av alla i laget att höja sig ett extra snäpp idag. Vi trodde nog inte att vi skulle vinna alla herrmatcherna så det här var riktigt roligt.”

Därmed har Halmstad en liten fördel inför hemmamötet på torsdag.
Nu räcker det med oavgjort hemma i Söndrumshallen. Men räkna med ett revanschsuget Umeå på torsdag så vi tar inget för givet.

Returmötet börjar kl 18:20. Matchsponsorn Tengo Racketsport står för inträdet

Text:Thomas Carlsson

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen