Badminton

Säker seger inför rekordpublik i Söndrumshallen

Halmstad badminstjärnor stod för en kassaskåpssäker seger mot Trollhättan när fjärde omgången av Badmintonligan spelades i måndags

Rekordpublik på över 200 pers tog sig till Söndrumshallen när hemmalagett bergsäkert vann med 5-1  och de stora segerorganisatörerna var nyförvärven Rasmus och Irina.

Trollhättan kom utan HK Vittinghuus och dessutom saknades danskarna Nikolaj Overgaard och Daniel Lundgaard.

Då kunde inte västgötarna riktigt stå emot Halmstad denna kväll. Men det betyder inte att vi inte fick se på jämna och välspelade matcher.

Tre femsetare Det bjöds på hela tre femsetare under kvällen och det kanske stora styrkebeskedet kom från Irina och Louise i damdubblen. Båda damdubbelparen kämpade med att få ner bollarna och duellerna varade flera gånger väl uppåt minuten.

Halmstadparet såg riktigt slitna ut efter att ha förlorat ett tajt andraset med 10-11 och därefter hamnat i underläge med 1-2 i set. Men Irina och Louise kämpade sig tillbaka och vann med 3-2. Riktigt starkt att vända det utsatta läget.

Femsetsförlust för Colin

Colin hade det tufft i sin singel mot Ludvig Petre Olsson som spelade starkt och också blev utnämnd till matchens lirare. Colin fick inte riktigt tryck i sin offensiv och blev lite passiv i sitt spel, han besvärades också av ett blödande knä som fick tejpas och bandageras flera gånger under matchen.

En rolig och spännande match att se i vilket fall och Colin kommer alltid tillbaka.

Även mixeden gick till fem set, men där kunde Mikkel och Louise dra upp tempot i sista set och visa vart skåpet skulle stå.

Rasmus och Irina – vilken succédebut på hemmaplan!

Men trots tre femsetare var det ändå inte särskilt nära en förlust. Herrsingel 1, damsingel och herrdubbel vinner vi med relativt komfortabla 3-0 i set. Då behövs  bara en match till och den kom redan i damdubbeln i andra matchen

. -Ja, det kändes väldigt stabilt ikväll, säger lagledar-Niclas efter matchen.

Det är klart att Trollhättan saknar tre ordinarie spelare i sin uppställning men vi visar ändå vilken kvalitet vi har i det här laget.

Upp på andra plats

Med segern går Halmstad upp på andra plats i en haltande tabell. Nästa match är Västra Frölunda borta. Häng med och kolla!

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen