Badminton

Små marginaler när Halmstads Badmintonstjärnor förlorade i Golden Set

En ynka boll från vinst med 4-2 och så blev det istället förlust i Golden set. Marginalerna är små i årets Badmintonliga- Men oj så spännande det var.

Vilka matcher det blev i Söndrumshallen i onsdags kväll – Påvelund som saknade två starka danskar i herrsinglarna hade mycket riktigt svårt att stå emot Rasmus och Filip som spelade lugnt och metodiskt.

I herrdubbeln spelade också Mikkel och Rasmus riktigt bra och vann i tre raka set.

Tungt för ”pigerna”
Förlusterna kom i mixed där Mikkel och Sofie aldrig var riktigt nära att hota starka Frederik Colberg/Mette Poulsen.

Irina hade det också tufft mot Junior-VM-tvåan Line Christophersen men i dubbel med Sofie spelade dock tjejerna fantastikt bra.

De vann överraskande de två första seten och hade kontakt 9-10 i tredje. Men Mette Poulsen och Line Christophersen tog de två följade seten och i femte och avgörande hamnade man i 10-10-läge.

Chans till 4-2 vinst för Halmstad alltså.

Efter en gastkramande boll som varade nästan en hel minut tvingades Sofie till en nätboll och 3-3 var ett faktum.

Golden set igen
Lagledarna Niclas och Mattias Borg valde ut att damdubbeln skulle spelas i Golden set med samma par och där ryckte Påvelund till sig en ledning med 6-0. Efter det fick Irina och Sofie aldrig riktigt kontakt och förlusten var ett faktum.

Riktigt surt förstås då vi hade läge på 4-2 men vi får bara gratulera Påvelund till en väl genomförd match och härligt att se att vi har ett riktigt starkt damdubbelpar i Irina och Sofie. Första gången de spelar dubbel ihop.

Även riktigt solida insatser från Mikkel och Rasmus i dubbeln och Filip och Rasmus i singeln.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen