Bordtennis

Halmstads herrar ett steg närmare finalplatsen efter seger mot Eslöv

HBTK studsade tillbaka efter coronastök i laget och vann med 4-3 över Eslöv i den första semifinalserien…

Fabian Åkerström har varit i blickarnas centrum när han blev positiv i sitt coronatest och ofrivillig vila, men vad gjorde det när han blev segerorganisatör.

Så här skriver förbundet om matchen

Halmstad och Eslöv har en lång historia av slutspelsmatcher mot varandra och framförallt i de senaste årens finaler.

Genom historien har lagen mötts hela 82 gånger varav Eslöv vunnit 50 av mötena, Halmstad 23 och 9 har slutat oavgjorda.

Senaste gången lagen möttes vann Halmstad, då bortalag, med 4-1 och den gången spelade varken Truls Möregårdh eller Robert Svensson som idag fanns med i laguppställningen.

I den aktuella matchen var det Eslöv som ledde i stort sett hela matchen men när det väl drog ihop sig och skulle avgöras var det Halmstad som var starkast och tog tre raka matcher. Nu leder hallänningarna semifinalserien med 1-0 i matcher.

Halmstad BTK – Eslövs AI BTK, 4-3
Halmstads Fabian Åkerström inledde mot Eslövs ungrare Nandor Ecseki och det blev en jämn och spännande tillställning som avgjordes först i femte och avgörande set med golden-point vid ställningen 10-10. Till glädje för hemmalaget var det Åkerström som tog den viktiga poängen och gav sitt Halmstad en poäng i lagmatchen.

På bord två möttes landslagskollegorna Elias Ranefur och Truls Möregårdh där Elias tog första set med 11-10 innan Truls kunde vinna de två följande med 11-9. Förmodligen grämer sig Ranefur något åt detta då han i andra set ledde med 7-3 och 8-4, men Truls visade prov på mental styrka när han vände detta set till vinst. Fjärde set gick även det till Möregårdh som vann matchen med 3-1 i set.

I den tredje matchen mötte Simon Arvidsson veteranen och deltidsbrandmannen Robert Svensson som gick av nattpasset i morse och nu alltså spelade SM-semifinal, snacka om skilda världar. “Robban” visade att gammal är äldst även om segersiffrorna 3-0 är något missvisande då samtliga set slutade med minsta marginal, 10-11, 10-11, 9-11.

Efter pausen var det dags för Fabian Åkerström att ta sig an Truls Möregårdh och Elias Ranefur Robert Svensson. Båda matcherna slutade 3-1 och gick åt varsitt håll. Inför den sista singelmatchen, som spelades mellan Simon Arvidsson och Nandor Ecseki, var det Eslöv som satt i förarsätet med ledning 3-2 i lagmatchen.

Simon och Nandor, hade tidigare bara mötts en gång och då vann Nandor med klara 3-0 och det var eslövsspelaren som inledde bäst även denna gång genom att vinna första set med 11-7. Arvidsson kom tillbaka och vann set två med 11-9 och av bara farten även det tredje med hela 11-1. I fjärde var Nandor märkbart frustrerad och bänken valde vid 3-0-ledning för Arvidsson att ta time-out. 3-0-ledningen blev 6-0 innan Nandor kunde få stopp på Arvidsson och plötsligt stod det istället 7-7 och på något märkligt vis lyckades han även vinna setet med 11-10 och utjämnade därmed matchen till 2-2. I femte set var det en samlad Simon Arvidsson som förde spelet och ledde hela tiden med flera bollars marginal. 11-6 slutade setet och Halmstad kvitterade därmed till 3-3 och matchen skulle därmed avgöras i en dubbel i bäst av tre set.

I dubbeln ställde båda lag upp med en höger-vänsterkombination, Halmstad med Elias och Simon, Eslöv valde att satsa på Truls och Nandor. Dubbelmatchen vanns klart av hemmalaget med 2-0 i set, 11-8, 11-7. Det innebär att hallänningarna nu kopplat greppet om denna semifinalserie som nu fortsätter med det andra mötet på måndag (10/5) med start 18.30. En eventuellt tredje och avgörande semi spelas onsdag 12 maj.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen