Bordtennis

HBTK vann efter ny rysare i Helsingborg

Nu väntar en ny SM final för de regerande mästarna efter att ha vunnit med minsta möjliga marginal mot BTK Rekord i idrottens hus nere i Helsingborg

Skall det bli ett nytt SM guld till Halmstad BTK återstår att se, men nu är man verkligen där efter två rysarmatcher mot BTK Rekord.

Matchen nere i Helsingborg började inte på bästa sätt efter att hemmalaget lagt i gasen och leder lagmatchen med 1-3 efter att
Simon Arvidsson vunnit med 6-11, 11-6, 11-8, 11- 9 mot Halmstadkinesen Li Yijie.

Fabian Åkerström reducerade till 1- 1 i matcher efter att krossat Qiu Liang med 11-0 i första set som sedan skrevs till 7-10 samt 10-12.

Sedan blev det uppförsbacke för våra pingisstjärnor från Halmstad när både ELias Ranefur och Tom Jarvis förlorade nästkommande matcher.

Elias Ranefur förlorade mot Michal Obeslo i tre raka 11-9, 12-10, 11-9
Tom Jarvis gick en hårt femsetare mot Simon Arvidsson som tyvärr gick till hemmalagets favör.

Elias Ranefur steppades snabbt tillbaka och vann sedan mot Qiu Liang med en 3-0 seger och Halmstad var på banan igen, för det skull bli ännu bättre…

Halmstadkinesen Li Yijie vinner en tuff match mot Rekords Michal Obeslo med 6-11, 11-8, 9-11, 9-11 och rysaren var igång!

Efter att Li återigen visat klass i sudden genom att vinna med klara 3-11 så var det upp till Elias att hålla nerverna i styr..

I värsta rysarfilmen där naglarna ryker all världens väg så var det Elias Ranefur som tog kommandot och ledde med 6-9, men Rekords Obeslo som aldrig ger sig vände och gick förbi innan Halmstad pingisstjärna hämtade nya krafter och kunde vinna efter en fantastisk sista boll med 12–14.

Stort jubel utbröt från bortalaget och nu väntar en ny SM final för Halmstad.

En strålande glad tränare Ulf ” Tickan” Carlsson sa så här efter matchen:

Det är en grym insats som killarna gör och va som starkast när det gäller som mest det inger respekt.
Det var två tuffa matcher mot Rekord så det här var väldigt skön seger och att vara i en ny SM final, med ett nytt lag är grymt avslutar en överlycklig tränare

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen