Fotboll

Berisha klar för nytt utlandsäventyr

Förra året bröt Ardian Berisha kontraktet med en klubb i högstaligan i Slovakien. Under det senaste året har han tillhört Varbergs GIF i division 2. Nu är han dock klar för spel i den slovakiska andradivisionen….

Ardian har Laholms FK som moderklubb. Karriären gick spikrakt uppåt fram till ett benbrott ställde till det för honom i Halmstads BK. ”Ardi” håller dock drömmen vid liv och nu kan han leva på fotbollen igen.

Den fysiska anfallaren är klar FK Pohrinie i den slovakiska andraligan. Laget har gått bra under försäsongen och förväntas vara ett av lagen som är med och slåss om en uppflyttning till högstaligan nästa vår.

– Pohrinie åkte ur högstaligan den gångna säsongen. Jag har skrivit på för två år och kom hit för tre veckor sedan. Än så länge känns det väldigt bra, säger Ardian.

Ardian har redan hunnit med två träningsmatcher. Mot ett topplag från förstadivisionen gjorde han mål direkt och i den andra matchen mot en ligakonkurrent stod han för ett mål och bra spel.

– Jag har fått starta båda matcherna och har fått mycket speltid. De har förtroende för mig och så länge jag levererar känns det som att jag är nummer ett. Men det gäller att jobba på.

Förra hösten med Varbergs GIF gick bra. Den här säsongen har varit stökig med tränarbyte och när serien startade satt han på bänken trots att han och förre LFK:aren Gjenis Zeqiri inför säsongen utsetts till tvåans bästa anfallspar av Aftonbladet.

– Det kändes lite konstigt. Men jag trivdes bra med lagkamraterna i Varbergs GIF och även med tränaren som jag hade där förra säsongen. Jag hoppas att det går bra för dem.

Ardian hade hela tiden målet att spela på en högre nivå igen. Klubben han representerade i Slovakien senast hade problem med ekonomin och har nu degraderats till tredjedivisionen. Ardi bröt kontraktet i förtid förra sommaren.

– Det känns mycket bättre här. Jag har ett bra kontrakt där jag kan fokusera på fotbollen till hundra procent – träning och återhämtning. Allting runt omkring fungerar bra.

Ardian har även varit och testat med Lund i division 1. Han imponerade stort i provspelet med tre mål men då kom inte klubbarna överens. Han fick även ett kontraktsförslag i andraligan i Polen som han valde att tacka nej till.

– Jag hade ytterligare ett kontraktsförslag från en annan klubb i andraligan i Slovakien där tränaren jag hade sist var. Men Pohrinie lockade mer då sportchefen jag hade sist är här nu.
– De har ett bra upplägg för mig här. Det gäller bara att spela och göra det bra. Det finns en tydlig spelidé och min roll är också tydlig. Därför är det enkelt för mig att veta vad de kräver av mig.

Ardian ska ligga centralt längst framme som spets och hålla i bollen och skydda bollen och röra sig i boxen. Laget är formerat med en ensam anfallare, yttrar och en tia bakom Ardian.

Kan du slovakiska efter din förra sejour?

– Jag kan fotbollstermer. Jag kan inte prata flytande men enstaka ord och jag förstår delvis vad som sägs, Men jag förstår inte allt.
Jag vill gärna lära mig och försöker att göra det.

Laget tränar stenhårt inför säsongsstart den 16 juli. Träning måndag, dubbelpass tisdag och onsdag, enkelpass torsdag, fredag, match lördag och vila söndag.
– Det har varit riktigt tufft! Men efter tre veckor har jag kommit in i det konditionsmässigt. Kroppen är fortfarande trött men det är ett bra upplägg så att man inte går sönder.
– Jag är tacksam för tiden jag hade här i Slovakien sist. Det var jobbigt men det gjorde mig starkare och nu är jag på en bra nivå som är väldigt hög igen, avslutar Ardian Berisha.

I samarbete med Laholms Tidning

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen