Fotboll

Bitter förlust för Halmias damer

Släkten är värst brukar man säga och Halmias forna lagkamrat Fanny Ronnstam sänkte Halmia med sitt 3-2 lite turligt på en hörna i 82:a minuten…

Tabelltvåan IS Halmia är inne i en sväng med att möta idel topplag och gårdagens match mot Göteborgs DFF dåvarande trea i tabellen, skulle få sista ordet på Skedalaheds IP.

Bortalaget tog tag i taktpinnen från start och efter ett precist inlägg av Lova Söderberg hitta fram till Frida Bremer som kunde knoppa in ledningsmålet redan i den femte matchminuten.

Halmia med landslagsspelaren på innermittfältaren Nesrin Akgün tog saken i egna händer och visade prov på briljans av teknik när hon på egen hand trycker av ett skott utifrån som resulterar i kvittering i matchminut 22.

Sju minuter senare skulle duktiga Frida Bremer göra Nesrin sällskap genom att från distans trycka bollen i nättaket bakom Matilda Brovall och åter ledning för bortalaget.

Evelina Brag målskytt igen

I andra visade Halmia upp mer av sitt breda register och jobbade sig in i matchen och när Nesrin visar upp spelintelligens i den högre skolan, efter att Brag ljudligt kallat till sig bollen.
Brag visar ingen pardon utan sätter bollen säkert i nätmaskorna och 2-2 var ett faktum efter 62 minuter spelade.

Evelina som mestadels fått starta på bänken har nu fått tränaren Peter Blomqvist förtroende så tackar hon för att få starta genom att nu har gjort tre mål på två matcher från start.

Tjugo minuter senare letade sig bollen in från en Göteborgshörna och där fanns Fanny Ronnstam med över 100 spelade matcher för röd/vita och lite turligt nog skickade alla tre poängen med sig hem längs E6:an till Göteborg.

Enligt källor så tillskrevs Fanny målet efter att varit sist på den.

Serien leder i allra högsta grad och nu har Halmia fem poäng upp till serieledaren Bergdalen.

1-0 Frida Bremer (assist Lova Söderberg)
1-1 IS Halmia
2-1 Frida Bremer
2-2 IS Halmia
2-3 Fanny Ronnstam (assist Klara Simonsson

Klicka på pilarna i bilden för att se alla …

IS Halmia - Göteborgs DFF

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen