Fotboll

BK Astrios damer spetsar till det med landslagstalanger

BK Astrio har legat lågt tills nu med att presentera nyförvärv till sitt unga damlag, och nu släpper man två samtidigt och det här kommer spetsa till laget betydligt…

Tilde Duphorn & Frida Larsson från Falkenbergs FF och med IF Böljan som moderförening har nu valt att skriva på för Söndrumsklubben.

Båda två har varit och är ständigt aktuella för ungdomslandslagsspel.
De båda talangerna har tränat med Söndrums Stolthet ett par veckor.

BK Astrio  skriver på sin hemsida så här

 

Huvudtränaren Iztok säger så här om Tilde
– Tilde är en allsidig fotbollspelare som mest spelat yttermittfältare. Hon har varit med i flicklandslagen och detta beror främst på att hon har en mycket funktionell teknik och en enorm arbetsmoral, hon kommer ta upp kampen rejält om att spela ytter i vårt A-lag i år. Tilde är även en god kamrat vid sidan om träning och match vilket vi uppskattar mycket. Som vi ser det är det en fantastiskt fin förstärkning i vårt lagbygge.

Huvudpersonen själv uttrycker så här om sitt byte och sin nya klubb

Varför väljer du att gå till BK Astrio?
– Jag känner att det är dags för en större utmaning och då kändes Astrio rätt för mig. Har också känt mig väldigt välkomnad av både spelare och ledare, det är ett härligt gäng, säger Tilde Duphorn.

Vad kände du till om Astrio innan du blev kontaktad av oss?
– Jag kände till Astrio väl även innan de kontaktade mig. Sen jag var liten har det har alltid varit jämna och tuffa matcher mot Astrio.

Vad är din känsla när du träffat tränare och spelare hittills?
– Precis som jag nämnde innan så är det verkligen ett härligt gäng. Alla spelare och tränare är bra på att ha fokus och vara seriösa men också att skratta och ha kul både på och utanför planen, precis en sån miljö jag alltid spelat i och tycker bäst om. 

Mål med säsongen 2021?
– Att utvecklas så mycket det bara går för att kunna ta ytterligare steg i min fotbollsutveckling och så klart ha kul.

Frida Larsson är målvakt och Halmstadsport har sett henne en hel del och är ett otroligt spännande nyförvärv för BK Astrio likt Tilde.

Iztok uttalar sig till Astrios hemsida
 – Vi bjöd in Frida till vår provträning efter att vi sett henne en hel del under ungdomsåren. Under provträningarna har jag sett att Frida har en stor potential att utvecklas ännu mer. Hon är en målvakt med stor spelförståelse och agerar redan med viss pondus som en målvakt måste göra i ett modernt fotbollslag. När det sedan kommer till hennes person så är vi mer än nöjda, hon kommer tillföra mycket humor och glädje i gruppen och det är oerhört viktigt för oss i Astrio att vi har roligt tillsammans, säger huvudtränare Iztok Pristovnic

Varför väljer du att gå till BK Astrio Frida?
– Jag väljer att gå till BK Astrio för att det är ett duktigt lag som satsar. Det är bra tempo på träningarna och det märks att alla vill utvecklas. Jag vet att jag kommer bli bättre och detta steget kommer göra att jag kommer gå framåt

Vad kände du till om Astrio innan du blev kontaktad av oss?
– Under alla mina fotbollsår så har jag mött BK Astrio vilket gör att jag känner till laget rätt så bra, jag visste alltid att det skulle bli en rolig match.

Vad är din känsla när du träffat tränare och spelare hittills?
– Känslan har varit väldigt bra. Det är ett härligt och roligt gäng och det tog inte lång tid innan jag kom in i laget. 

Mål med säsongen 2021?
– Mitt mål är att utvecklas som spelare, få mycket speltid och att mina prestationer ska hjälpa laget till en bra placering

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen