Fotboll

Bollklubbsbloggen: Tack Marcus Mathisen så inleder bloggaren Håkan Ericsson sitt senaste inlägg

Inte dåligt jobbat av en förening som snart har lika många allsvenska säsonger som storebror har SM-Guld!

Marcus Mathisen lämnar HBK. En personlig favorit redan innan han skrev in sig i den blåsvarta historien på Olympia. Mathisen som förordade spel i Superettan framför bänken i större klubbar och som så sent som för ett par veckor sedan sade att Halmstad fortfarande var huvudspåret. Men det slutade som det oftast gör med HBK-spelare som har utgående kontrakt och som är hyfsat attraktiva.

Nu ska Marcus Mathisen tillbringa de närmaste åren i Falkenberg och säger så här till klubbens hemsida när han motiverar sitt val:
– Det kändes verkligen helt rätt när jag träffade Håkan och Hasse. De har en tydlig plan för mig och min framtid i FFF och de lägger mycket vikt på laget och att alla ska trivas, vilket gör mig trygg.
Jag värdesätter högt att en klubb värnar om sina spelare både på och utanför plan, säger dansken, som föredrar att spela på mittfältet:

Ja, det går ju att läsa in en hel del mellan de raderna för den som så vill.

Kommer vi att sakna Marcus Mathisen rent fotbollsmässigt då? Nja, jag har ju tidigare skrivit att utvecklingen även för honom inte känts optimal och jag tycker fortfarande att han var en bättre spelare den där magiska eftermiddagen i Helsingborg än vad han är idag. Å andra sidan skulle det inte förvåna ett dugg om han i Falkenberg förverkligar den där potentialen som både jag och flera andra (bl. a FFF:s sportchef Håkan Nilsson) ser i honom.

Nsima Peter, Carl Johansson och Marcus Mathisen – ett nyförvärv i varje lagdel för Falkenberg inför den allsvenska comebacken. Plus förlängning med ytterbacken Mahmut Özen.

Inte dåligt jobbat av en förening som snart har lika många allsvenska säsonger som storebror har SM-Guld! Men så har man ju råd att hålla sig med en sportchef också – trots att man legat i Superettan.
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen