Fotboll

Darbans hattrick knäckte SBK i grannderbyt

Lilla Tjärby IK tog tredje raka segern i femman när Skottorps IF besegrades med 3-0 efter 1-0 i paus. Derbyt präglades mer av kamp än skönspel. Skotorp har många fysiska spelare och ett starkt försvar. Utan Petter Gustafsson (lårskadad) och med Simon Olsson på bänken (känning i hälen) var de gröna dock uddlösa framåt…

Armin Darban gjorde GIF/VIF:s samtliga tre mål mot Skogaby. Foto: Johan W Jönsson

Skottorp hade ett riktigt vasst avslut men LTIK kunde vunnit med något mål till. Skottorp har fått en tuff start och står på noll poäng efter tre omgångar. Lilla Tjärby har fått en kanonstart med tre raka segrar och toppar tabellen på samma poäng som Kvibille och Getinge men med bättre målskillnad.

Våxtorp har precis som Skottorp tre raka förluster och står även de på noll poäng. Mot HÅFF blev det förlust med uddamålet. HÅFF gjorde 1-0 redan efter tio minuter och fler mål blev det inte. Även BK Walldia föll med 1-0. Kvibille gjorde matchens enda mål på straff men borde kanske gjort något mål till.

Robin Wik i GIF/VIF och Fidan Thaqi i SBK. Foto: Johan W Jönsson

SBK:s Filip Jönsson och GIF/VIF:s Simon Andersson i kamp framför bortakeepern Kasper Karlsson. Foto: Johan W Jönsson

I sexan tog Ysby BK säsongens första seger när Hasslövs IS besegrades med 2-1 efter en mållös första halvlek. Hade det inte varit för en storspelande Henrik Tillgren i HIS mål hade matchen troligtvis varit avgjord i första halvlek. Nu var HIS med i matchen 90 minuter.

Genevad/Veinge gick upp på andra plats i en haltande tabell i och med 3-0-segern mot Skogaby BK. Armin Darban gjorde GIF/VIF:s samtliga tre mål. Fusionens seger var rättvis men även SBK hade sina chanser. Omar Momandi i GIF/VIF:s kasse var dock mycket bra.

Ränneslöv rådde inte på Simlångsdalen i en inte allt för välspelad division 6-match. ”Dalen” vann med 1-0 och ”Giffen” står kvar på tre poäng. Det gör också Kornhult/Hishult som förlorade mot serieledande Sennans IF. Matchens enda mål föll efter timmen spelad. Sennan i topp har sju poäng.

K/HFF:s damer tog första segern (på två matcher) i tran när Åsa IF slogs tillbaka med klara 3-0 efter ledning 1-0 i paus. FC Lagan väntar fortfarande på första segern i fyran. Mot Oskarström blev det förlust med 4-2. Lagan fick glädjas över Gabriella Bergmans fina frisparksmål. I kommande omgång väntar ett extremt tidigt jumbomöte med Tvååkers IF.

I samarbete med Laholms Tidning Reporter Johan W Jönsson

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen