Fotboll

Den senaste omgången i den lokala fotbollen var inte särskilt munter för Laholmslagen

 Bara Kornhult/Hishults damer och Lilla Tjärby lyckades vinna sina respektive matcher. FC Lagan tog en ny poäng och i division 5-derbyt mellan Walldia och Våxtorp lyckades de sistnämnda få med sig en oväntad pinne. Även Genevad/Veinge tog en poäng i toppmötet mot Sennan…

Så här långt hävdar sig K/HFF:s damer väl som nykomling i division 3. Laget parkerar mitt i tabellen på sju poäng efter fem spelade omgångar. Mot Torup/Rydö blev det seger med 4-1 efter ledning 2-1 i paus. Johanna Carlsson gjorde de två första målen och har gjort totalt sex kassar.

FC Lagan (tidigare WRY/VGLT) tog poäng i andra matchen i rad när man kryssade mot tabelltrean LGM (Långås/Glommen/Morup). Lagan skapade som vanligt mycket men hamnade i underläge och hämtade upp till 1-1 som blev slutresultat.

Våxtorp tog säsongens första poäng i femman när man kryssade i derbyt mot Våxtorp. BoIS ledde förvånande nog med 2-0 i paus. I andra halvlek kom Walldia tillbaka och reducerade och kvitterade. BKW kämpar med skador och kom med ett åderlåtet lag till matchen.

Skottorp är nu det enda laget utan poäng i femman. Vapnö, som inför matchen stod på tre poäng, vann med hela 6-0 efter 2-0 i paus. Med tanke på Skottorps laguppställning är resultatet anmärkningsvärt och kräftgången förvånande.

Lilla Tjärby besegrade HÅFF med 2-1 men det var på håret. HÅFF bjöd på tufft motstånd och var stundtals det bättre laget i en tillknäppt match med få målchanser. LTIK avgjorde sent och tvillingarna Adam och Albin Johansson låg bakom målet med ett fint samarbete som avslutades av den sistnämnde. LTIK är tvåa i tabellen bakom Getinge som har sex raka segrar.

I sexan blev det idel förluster i lördagens matcher. Hasslöv förlorade med uddamålet mot Simlångsdalen. 3-2 slutade matchen efter ”Dalen”-ledning med 2-0 i paus. K/HFF åkte på en riktig käftsmäll i hemmamötet med serieledande Oskarström som vann med hela 10-0.

Skogaby hade inte mycket att sätta emot Snöstorp Nyhem som vann med 6-0 efter 3-0 i paus. SBK väntar fortfarande på första poängen. Ränneslöv föll med 3-1 (2-0) mot ett spelskickligt Sperlingsholm/Skuggan. Giffen låg under med 3-0.

I toppmötet på Sennans IP fick GIF/VIF med sig en poäng sedan Yazan Kaka utjämnat till 1-1 i andra halvlek. Sennan var det bättre laget i längre perioder. Samtidigt skapade GIF/VIF mest. Men med tanke på kvitteringen var laholmsfusionen ändå hyggligt nöjda med en pinne.

GIF/VIF är delad tvåa i tabellen tillsammans med Sperlingsholm/Skuggan. Ysby stod över den senaste omgången. I kommande omgång möts just YBK och GIF/VIF i ett lokalt toppmöte i sexan. När lagen möttes under försäsongen blev det oavgjort.

Fakta:

Femman:

Skottorps IF-Vapnö IF 0-6 (0-2)

BKW-VBoIS 2-2 (0-2)
Mål BKW: Besart Mazreku, Qerim Mustafa
Mål VBoIS: Ludvig Croon, Jesper Öhrn

HÅFF-LTIK 1-2 (0-1)
Mål LTIK: Adam Johansson, Albin Johansson

Sexan:

Hasslövs IS-Simlångsdalens IF 2-3 (0-2)
Mål HIS: Albin Hansson, Karl Pålsson

K/HFF-Oskarström IS 0-10 (0-3)

SBK-Snöstorp Nyhem FF 0-6 (0-3)

Sperlingsholm/Skuggan-RGIF 3-1 (2-0)
Mål RGIF: Magnus Nilsson

Sennans IF-GIF/VIF 1-1 (0-0)
Mål GIF/VIF: Yazan Kaaka

Damtrean:

K/HFF-Torup/Rydö FF 4-1 (2-1)
Mål K/HFF: Johanna Carlsson 2, Sofia Nilsson, Rebecca Andersson

Damfyran:

LGM-FC Lagan 1-1 (1-0)
Mål FCL: Olivia Söderström

I samarbete med Laholms Tidning och artiklar skrivna av Johan W Jönsson

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen