Fotboll

Halmia föll på hemmaplan mot Bergdalen

På ett blåsigt Halmstad Arena gick Bergdalens IK från Borås segrande ur toppmatchen och vann till slut med 3-1…

Det var sista matchen med gänget för Halmias skyttedrottning Sofia Voldby och hon höll på att få ett drömavslut på sin nuvarande sejour i Halmia, genom att sätta 1-0 efter att klockan passerat 50 minuter.

I morgon drar skyttedrottningen till USA och Miami för studier och visst skulle hon in i det sista visa vilken duktig målgörare hon är, efter att kommit fri med Bergdalens målvakt gjorde hon ingen besviken utan hon visade kyla och enkelt rullade in bollen i mål.

Halmia som spelar en passningsorienterad och otroligt fin fotboll hade kontroll på matchen var känslan från sidan, då slog Bergdalen till efter att man fått en frispark i offensiv zon.
Bergdalens skyttedrottning Izabella Bergström la bollen till rätta och likt Roberto Carlos skruvade in frisparken i målområdet, men skillnaden mot Carlos så fick skyttedrottningen stor hjälp av den starka vinden och kunde se på när ytterbacken Rocio Ferree stöta in  bollen efter Brovalls retur i den  66:e minuten.

Här vänder matchen och Bergdalen verkade suga musten ur Halmias damer, för hemmalaget tappar det fina spelet man vanligtvis har och uppträdde stressat när Bergdalen tuggade på och fick övertag i matchen.

Inte blev det bättre när bortalagets Izabella Bergström visade upp fin teknik och skottfinter och till sist hittar nättaket till 1-2 när klockan tickar in i åttionde minuten.
Här visade Bergström varför hon ligger i toppen av skytteligan i serien och lägg hennes namn på minnet.

Knappt hade domaren blåst igång spelet innan Bergdalens Sara Lindén punkterat matchen och förstört drömavslutet för Sofia Voldby genom att sätta 1-3 för serieledarna.

I sanningens namn så skulle den ständigt pigga och snabba inhopparen Evelina Brag satt sitt inlägg/skott som smekte ribban, så kunde det varit Halmia som gått segrande ur matchen.

En som börjar hitta rätt i Halmias spelsätt och växer med uppgiften på centralt mittfält är Nesrin Akgûn som kom från Falkenberg till Halmia inför årets säsong och idag var hon otroligt duktig med hårt arbete kopplat till fin spelförståelse – Får den unga talangen fortsätta under tränaren Peter Blomqvists vingar, så kan hon bli hur bra som helst för här har ”Blomman” en guldklimp.

 

Klicka på pilarna för att se alla bilderna 

IS Halmia - Bergdalens IK

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen