Fotboll

Halmia vann inför storpublik på Örjans Vall

Historiskt derby på Örjans Vall mellan Halmia och HBK dam där Halmia vinner med 3-0 inför över 1600 personer på läktaren…

Det var spända leenden när de båda lagen gjorde entré på Örjans Vall inför över 1600 personer, precis vad damfotbollen behöver.

Halmia inledde piggt och var något rappare i allt och var också de som skulle göra det förlösande målet inför den stora publikskaran.
Hypersnabbe och irrationella Evelina Brag slog ett perfekt inlägg från högerkanten in till Elin Hansson som kund raka in bollen i nätmaskorna i den tionde minuten.

Halmia fortsatte ha kommandot och när 16 åriga Izabella Blomqvist nu börjat växa in i division 1 kostymen fick hon visa vilken duktig fotbollsspelare hon är när hon sätter 2-0 i den 28 minuten i bortre hörnet helt otagbart för HBK målvakten Emma Orrdal.

Ju längre matchen led desto mer dominerade Halmia och inledande målskytten Elin Hansson skulle stänga matchen också, när hon vänder upp och får en drömträff.
Elin som gjorde sin sista match för Halmia denna gången, kunde bara njuta över att få se bollen hitta nätmaskorna.

Tvåmålsskytten åker nu till College och får följa sina lagkamrater från datorn, men först innan det bär av så skall hon titta på sitt mål flera gånger.

Att det var så mycket folk är fantastisk och man hoppas att denna publik kommer tillbaka, för i kväll skrevs historia inom damfotboll – inte bara i Halmstad utan i Sverige.
När Svenska mästarna Rosengård tog emot Hammarby i maj i damallsvenskan var det 1 225 personer,  på Örjan i division 1 i kväll var det över 1600 personer!

Underlag för damfotboll finns – kom igen nu Halmstad och starta ett elitlag för nu har ni chansen att rida på vågen som skapades denna historiska kväll

Halmia dam

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen