Fotboll

Halmia vann med Blomqvist vid rodret

Alexander Nielsen

Nya tränaren Peter Blomqvist fick en bra start i sin första match som huvudtränare för Halmias herrar, när man vann med 2-0 på Örjans Vall under fredagskvällen…

Målet är utstakat att ta tillbaka laget till division 2 och efter 2,5 vecka som huvudcoach fick Blomqvist ett kvitto i matchspel vad som behöver förbättras och slipas på.
För att forma det som han vill tar givetvis mer än den korta tid som han har tränat laget, så det kommer bli spännande att se vad det här kommer bära.

En viktig ingrediens kan vara Vuk Lugonjic som hittade nätmaskorna i sin comeback i halmiatröjan.

Hemmalaget fick en kanonstart när den numera notoriske Oskar Törnfeldt spräckt nollan i den 6:e minuten sedan Gjenis Zeqiri lagt en väl avvägd framspelning till Törnfeldt.
Kållered kunde replikerat 3 minuter senare, men en räddande Alexander Nielsen i första läget och en klockren ribbträff på returen blev utfallet.

Båda lagen har några fler lägen i första halvlek, men publiken på Örjans Vall fick bara se ett mål innan domaren blåste för paus.

I andra var det Kållered som tryckte på framåt och hemmakeepern fredar sitt mål och visar vilken duktig målvakt han här.
Desto längre matchen led fick Nielsen mer att jobba på och som så många gånger förr kommer öppningarna för hemmalaget, som kunde sätta den berömda spiken i kistan i den 89:e minuten när Vuk Lugonjic visar att han är en målskytt.
Vuk tog emot Kenan Covrk´s passning centralt och låter målvakten göra första rörelsen för att sedan rulla in den i bortre stolpen.
2-0 ett faktum och tre poäng för Halmia.

En bra start men inte den bästa matchen som spelats på Örjans Vall, men det viktigaste för Halmia är att poängen trillar in oavsett hur det ser ut just nu!

Inför lördagens matcher har Halmia 2 poäng upp till serieledaren Vinberg som har en match mindre spelad och 1 poäng upp till lokalkonkurrenten Laholm som spelar sin match under lördagen.

Lyssna på tränarens och Vuc efter segern

IS Halmia

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen