Fotboll

Halmias damer på rätt spår igen…

Ersättarna avgjorde när Halmia tog viktig seger mot Mariebo IK…

Halmias damer har en bred trupp och när Alva Johansson och Evelina Brag ersatte Sofia Voldby och Elin Hansson i startelvan, då två tackade för förtroendet med att göra alla tre målen när segern skrevs till 3-1.

När Peter Blomqvist summerar matchen på Halmias hemsida så har man tagit lärdom av förlusten senast

– Vi har varit tydliga under veckan med vad som gick fel sista 30 minuterna mot Bergdalen. Vad är vår grej, och vad är inte det. När man konkretiserar en förlust så blir det tydligare, tydligheten raderar känslan av att vara förlorare och känslan av att vi faktiskt är ett topplag kommer tillbaka. Förlusten blir därmed en lärdom.

– Revanschsuget var stort i matchen i matchen mot Mariebo. Fullt fokus på att varje spelare tar ansvar över sin prestation och jobbar stenhårt var viktigt, och oj som vi slet. Vi kämpade med att göra vår grej, men också med att vinna duellerna på en väldigt svårspelad plan.
Celine var magisk och Emma lika tydlig och rejäl som vanligt, tillsammans med en klok Isa framför så höll dom ihop det fantastiskt bra. Nesrin körde över och välte Mariebospelarna till frustration, och forwards med Brag i spetsen var superheta och hotade ständigt på djupet.

0-1 kom efter ett fint anfall där Alva Johansson länkar boll vidare till rättvänd Moa Jönsson. Moa trycker noggrant iväg bollen i djupet på Evelina Brag som avslutar mot bortre stolpen. Målvakten räddar men returen trycker Alva in.
Vid både 1-2 och 1-3 så är det Nesrin Akgun som krigar till sig bollen på mittplan innan hon serverar Evelina som behärskat skjuter in tvåan och trean.

Sammanfattning
En mycket viktig seger, inte minst efter förlusten senast mot Bergdalen. Nu är tjejerna fortfarande kvar i racet om den åtråvärda förstaplatsen, men det är jämnt i toppen det i dagsläget ser ut att handlar om Bergdalen, Göteborg, Halmia och Örby. Närmast väntar hemmamatch mot serietrean Göteborg, och sedan är det dubbelmöte med Örby på schemat, tufft men motiverande avslutar Blomqvist till Halmias hemsida.

Målen
5′ 0-1 Alva Johansson (Evelina Brag)
40′ 1-1
83′ 1-2 Evelina Brag (Nesrin Akgun)
84′ 1-3 Evelina Brag (Nesrin Akgun)

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen