Fotboll

Halmstadtalanger drar på sig landslagströjan i November

Det är helt fantastiskt vad duktiga talanger vi har i vår stad Halmstad och under november är månaden som flera talanger får sin dröm i uppfyllelse…

Som vanligt är det BK Astrio och HBK som får skicka flest spelare men också HGH har en spelare som är med…

I U20 finner vi HBK´s fantastiske spelare Erik Ahlstrand som är en av 18 spelare till dubbellandskampen borta i Finland.

P20-landslaget som i november kommer att möta Finland över två matcher är en kombination av spelare födda 2001 och 2002.
Årskullarna 01-02 har egentligen spelat färdigt sina ungdomslandskamper men det nu aktuella P20-landslaget är ett sätt att fylla luckan mellan ungdomslandslagen och U21-landslaget.

Tyvärr gick 02-orna miste om chansen att få spela EM-kval för U19 då pandemin tvingade UEFA att ställa in tävlingen helt i år.
Under novembersamlingen ställs P20-landslaget mot Finland 11 och 14 november. Matcherna spelas på Wiklöf Holding Arena.

———————————————————————————————————————————


P04-landslagets förbundskapten Viktor Eriksson har tagit ut20 spelare till EM-kval 1 som spelas på hemmaplan i Norrköping 17-23 november.
Sverige ställs mot Cypern, Kosovo och Ukraina.

I denna trupp hittar vi en av Sveriges största talanger och HBK´s numera bofasta spelare från start i A-laget endast 17 år kazper Karlsson.
En framtida A landslagsspelare finner vi i honom och det lär inte dröja länge innan denna talang finns i en storklubb i utlandet.

Sverige är värdland för grupp 3 med Ukraina, Cypern och Kosovo. Ettan och tvåan i gruppen samt kvalomgångens bästa trea (13 grupper) går vidare till Elite Round som spelas våren 2023. EM-slutspelet avgörs sommaren 2023 på Malta.

 

———————————————————————————————————————————


 

 

 

 

 

 

Flickor 17 Förbundskapten Anders Bengtsson kallar 28 spelare till läger i Göteborg 7-10 november och här finner vi båda från HBK.

Nellie Granstam som hittills har två landskamper, men här är vi bombsäkra att det kommer bli flera matcher med blå/gult.

Klubbkamraten Lovisa Brogren är uttagen och har spelat sju matcher totalt i landslaget och denna talang som alltid legat i framkant, har en ljus framtid tillmötes.

Utöver träningar på Serneke Arena kommer laget att spela två träningsmatcher på Bravida Arena mot seniormotstånd, den 8 november klockan 18 mot Häcken B och den 9 november klockan 14 mot Vittsjö.
———————————————————————————————————————————

ÄNTLIGEN så är  Nicolina Svensson som är fostrad i BK Astrio och numera HBK  är uttagen till F16/06-landslaget.
Förbundskapten Lotta Hellenberg har kallat 46 spelare till läger på Bosön den 24-27 november och kunde inte blunda längre för denna talang som var outstanding på Astrios mittfält under 2022.

-Jag tycker faktiskt att det var på tiden om jag skall vara ärlig.
 Jag har varit sjuk på alla andra läger och har därför haft svårt att kunna prestera till 100% säger Nicolina,
 men jag skall verkligen ge allt och göra mitt bästa avslutar den unga talangen.

 

 

———————————————————————————————————————————


 

 

 

 

 

 

F15/07-landslagets förbundskapten Lovisa Delby har kallat 46 spelare till läger på Bosön 17-21 november.

Lägret är 07:ornas sista aktivitet för året och Astriotalangerna Nova Rolfsson och Thea Staffansson är återigen uttagna.

Frågan är om dessa talanger är kvar i BK Astrio 2023, men oavsett så är dessa två två talanger at hålla koll på.

Är det någon vi skall ha koll på så är det HGH talangen Lova Renfors Tilmaz och hon lär inte vara kvar utan här väntar större utmaningar för denna talang.
Lova kommer provträna med det nya F17 laget i HBK.

——————————————————————————————————————————–


Bleon i Blå tröja

P15/07-landslagets förbundskapten Roger Franzén har kallat 66 spelare till läger på Bosön 21-24 november och kan givetvis inte blunda för HBK´s Bleon Kurtulus.

Denna talang kommer vi få höra otroligt mycket mer framöver och frågan är vart kommer han spela i framtiden… inte i Sverige det kan vi vara helt säkra på.

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen