Fotboll

HBK förlorade med 3-0 mot Malmö FF

Skall man rubba Malmö på hemmaplan, då behöver man sätta alla chanser man skapar – Det gjorde inte HBK som blev nollade på Eleda Arena

En turbulent vecka med många tankar om psykisk ohälsa efter att HBK profilen och målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist gått ut offentligt om sitt mående resulterade i förlust på bortaplan med 3-0.
Direkt efter avspark kunde HBK fått en drömstart efter att Viktor Granath kom fri mot Johan Dahlin som vann den första kampen.

Halvchanser och ett kompakt HBK i första halvlek som hade kontroll på matchen även om MFF hade stort bollinnehav.
HBK har omställninsglägen i första halvlek, men det händer för lite offensivt – Det tar för lång tid och här behver man vara klinisk och distinkt när man får läget.

Ett ypperligt tillfälle var när man kommer tre mot två med bollförande Phil Ofosu-Ayehs i spetsen skall skicka bollen i riktning mot Erik Ahlstrand, men passningen är alldeles för svag och chansen var borta.

MFF- Ikonen Pontus Jansson dröjde sig kvar offensivt och stångar sig fram till en perfekt nick efter Sebastian Jörgensens inlägg som hittar rätt bakom Marko Johansson i HBK målet.
Jansson firade sitt första mål vilt inför ett brutalt jubel från hemmapubliken.

I den andra halvleken tog MFF kommandot direkt när de utökar till 2-0 genom Sebastian Jörgensen.

Efter målet var det inget snack för HBK föll mer och mer och offensiven var inte mycket i den andra halvleken, förutom inhoppande Jack Cooper-Love som Dahlin i MMF- målet räddade med en benparad.

Det skulle bli 3-0 efter att HBK försökt framåt, men blir straffade när Søren Rieks fastställer slutresultatet efter ett inspel från Taha Ali.

Malmö FF – HBK

Magnus Haglund val av målvakt i denna match blev Marko Johansson som inte kan lastas på något av målen, men frågan var det rätt och vad skickar det för signaler till Malte Påhlsson.
Vi pratar elitidrott och Haglunds val på erfarenhet var nog det som fällde avgörande denna gång.

Vad krävs för att Malte skall få förtroendet mellan stolparna, det får tiden utvisa – till dess får Påhlsson fortsätta kriga och hålla humöret uppe.

 

 

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen