Fotboll

HBK gick segrande ur derbyt mot Laholm

1-0 blev slutresultatet för HBK när Laholm gästade Halmstad Arena…

HBK var det bättre laget och kunde gjort fler mål än ett, men laholmarna fick åka hem med en förlust i bagaget.

HBK tog ledningen med kvarten spelad genom Nellie Andersson som också blev det ända målet .

Direkt efter avspark så satt HBK en hög press på Laholms FK och skapade en halvchans som kunde resulterat. Efter några fina kombinationer så hade målvakten i LFK, Lina Strandahl, varit den som höll laget kvar i matchen. I den 20:e matchminuten byggde HBK upp ett anfall där Elvira Johansson slog ett inlägg som gick förbi LFK:s mål, Nellie Andersson samlade upp bollen och sköt mot mål där bollen gick över Laholms målvakt.

-Vi kunde och borde gjort något mål till i första halvleks om jag tycker vi kontrollerar fullständigt. LFK har visserligen någon omställning men vi är det klart bättre laget, säger Fredrik Andersson.

Båda lagen fick varsin mittback skadad. I LFK fick Blerina Mazreku utgå och i HBK fick Alma Haglund en knäskada som inte såg bra ut.

-Efter att ha röntgat och tömt på blod så ser prognosen lite ljusare ut för Alma. Hon skall på vidare kontroll men vi har större förhoppningar nu än direkt efter matchen.

I andra halvlek startade LFK med stor energi och skapade två farligheter. Båda avvärjdes skickligt av Maja Arvehell med hjälp av Alva Hed och Hanna Comnell. HBK hade flera farligheter utan att göra ytterligare mål.

-Vi har en stabilitet i laget som gör oss svåra att möta. Samtliga gör enorma arbetsinsatser för laget som alltid kommer först. Vi kommer inte upp till våra bästa prestationer under säsongen men är ändå stabila. Vi har nu två mittbackar på skadelistan, Jennifer Andersson och Alma Haglund. Därför kallar vi in Agnes Heinrich som stöttar upp oss under juli månad. Agnes flyttar till Stockholm i augusti men hinner hjälpa till i träning och matcher innan dess.

klicka på bilden för fler ..

HBK - Laholm dam

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen