Fotboll

HBK summerar 2018 och blickar framåt

2018 går mot sitt slut och HBK summerar säsongen och tar sikte mot 2019

När HBK summerar sin säsong så låter det så här från HBK lägrets hemsida
– Vi är väldigt kritiska till säsongen som har gått. Vi jobbar för någonting och vill lyckas med det. Vi lyckas på vissa områden och har haft bra prestationer under delar av säsongen, men vi är kritiska till att vi inte har fått ut det hela säsongen, säger HBK:s huvudtränare Igor Krulj.
Målet att ta sig upp i Allsvenskan blev till en femteplats,
och Igor Krulj summerar säsongen som en lärorik tid, för både tränare och spelare
– Vi är kritiska till det som har varit, samtidigt som vi ser en ljusare start på säsongen 2019. Det har varit ett lärorikt år, där vi hela tiden tampats med att vi ska få med oss resultat samtidigt som vi ska ha en utveckling. Det har varit lärorikt för samtliga spelare som har gjort debut, fått spela mer än 25 matcher och stärkts, säger Igor och fortsätter:
– Vi är missnöjda med prestationer i de matcher där vi på förhand ska ta poäng, framför allt på hemmaplan. Vi vill ha en jämn prestation som stegras efter hand, inte de där höga topparna och djupa dalarna sett över säsongen.
Nu kommer HBK göra en omorganisation kring herrlaget, i och med att både assisterande Billy Magnusson och målvaktstränare Damir Hadrovic slutar.
 Vi kommer vilja stärka teamet
 Vi vill ha en närmsta man med mer erfarenhet som tränare och ta in en till tränare som har mer fokus på video och kan avlasta oss på den biten. Sen kommer vi gå ner i tjänst på målvaktstränaren. Vi har identifierat några stycken och innan jul, kanske till och med innan Lucia, ska vi förhoppningsvis ha det klart, förklarar Igor Krulj.
Även inom akademiverksamheten sker det förändringar, där förhoppningen är att ännu fler talanger ska komma fram och ta sig upp till a-laget.
– Vi har en enormt stark talangsituation, se bara på Wiedesheim-Paul.
Vi hoppas kunna göra flera sådana resor både internt och externt, så våra talanger kommer fram, säger klubbchef Tony Karlsson och fortsätter:
– Vi kommer ta in en tränare till som kommer jobba med individuell utveckling av spelarna mellan 16-20 år. Johan Bergström har fått ett utvecklingsansvar, Robert Nordström ett administrativt, samtidigt som de är tränare. Vi för in fler specialister. Vi säkrar upp med tunga pjäser och unga talanger på ledarsidan.
Samtidigt som vi bygger om klubben så omformaterar vi kraften.
Vi har aldrig någonsin gjort en sådan stor satsning av tränare och talanger som vi gör nu.
– Vi har väldigt stor tilltro till vår egen akademiverksamhet, säger Anders Klingmyr, ordförande i styrelsen.
Nu blickar HBK fram emot 2019. När det kommer till truppen vill HBK förstärka ytterligare på målvaktssidan, mittfältet och anfallet, men har en stabil grund att stå på, i och med att de flesta spelarna är kontrakterade. Dessutom ansluter Ante G till laget, och blir en viktig drivkraft såväl på som utanför plan.
– Det är en person med stor erfarenhet på planen och det är väldigt dumt om jag inte skulle dra nytta av det också. Både med tanke på hur bra han är som spelare, men också stark som människa, säger Igor Krulj.
*Texten och bild kommer från klubbens hemsida  enligt överenskommelse
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen