Fotboll

HBK´s damer tog en historisk seger i helgen

HBK bortabesegrade Nittorps IK unders lördagens match och tog med 2-0 och skrev in sig i HBK böckerna för evigt, då det var första vinsten i division 1.

HBK började matchen som så många gånger förr med hög aggressiv press och visade i värmen att Nittorp skulle få det jobbigt matchen igenom.

Efter halvtimmen spelade hade HBK damerna skapat ett flertalet chanser, men i 36 minuten kom det förlösande ledningsmålet efter att Nellie Andersson serverat målsprutan Moa Karlsson öppet mål.

Målet var ett faktum, men målgöraren Moa fick se sitt mål registreras som självmål.

HBK i förarsätet där hemmalaget även hade sina chanser, men inte förvaltade dem på bra sätt.

– Både spelmässigt och chansmässigt var vi bättre än Nittorp i första halvlek och ledningen var i underkant, säger Fredrik Andersson vidare om första halvlek sääger fidde till HBK´s hemsida.

Andra halvlek blev ett kämpande där båda lagen slet i värmen och var inte ofarliga på något håll.
Den duktiga Matilde Abrahamsson kom till ett fint läge, men blir nersparkad och där trodde nog hela HBK lägret att straffen var ett faktum, men domaren valde att fria

Tyvärr fick Matilde utgå på grund av smällen och fick se Moa Karlsson punktera matchen från sidan med ett klassmål.

Efter att vänt upp och tagit sig förbi sin mittback kom ett distinkt avslut och  historien var ett faktum och seger med 2-0.

– Samtliga spelare ska ha beröm för sin arbetsinsats. De kämpade och slet i 90 minuter och det är vad som krävs för att ta med sig poäng i division 1. Det finns saker att utveckla men totalt gjorde vi en bra match igen med skillnaden att vi fick betalt i form av poäng.

– Vi gläds också extra med Maja Arvehell som höll nollan, Agnes Heinrich som gjorde sin första 90 minuter efter korsbandsskada, våra forwards uppoffrande spel och framförallt med allas positiva inställning och slit berättar Fredrik Andersson till HBK´s hemsida.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen