Fotboll

HGH vann i snålblåsten mot FC Lagan

På söndagseftermiddagen var det seriepremiär på Tranevall mellan HGH FC och gästande FC Lagan, där hemmalaget vann med 2-1!

Gräspremiär i division 4 damer, där blåsten och ovanan att spela på riktigt gräs gjorde att spelet inte blev som lagen ville.

Det är ändå HGH som får spelet att stämma lite bättre inledningsvis och i minut nio petar Linn Eriksson in en stolpretur, efter skott från Tuva Falk, till 1-0!
HGH fortsätter att skaka fram några halvchanser, men Lagans utmärkta målvakt Erika Kalnak Jönsson håller tätt.

I 26:e minuten får Lagan en frispark strax utanför straffområdet och Gabriella Bergman får på en kalasträff och bollen seglar in i vänstra krysset, och det är kvitterat!

Här byter lagen chanser med varandra, men HGH har något fler, dock blir det inga riktiga heta chanser förrän i 38:e minuten då Elsa Spångberg, framspelad av Felicia Wiklund, laddar på precis vid straffområdeslinjen och Lagans målvakt kan inget göra!
Det händer inget nämnvärt under resten av halvleken.

I andra halvlek blir spelet bättre och Lagan jagar kvittering och gör att HGH får ett antal kontringschanser, men inget av lagen lyckas göra mål trots en hel del chanser.

I slutet av matchen får Lagan sin chans med Anna Bäckman i HGH-målet gör en otroligt fin räddning! Matchen är slut och 3 pinnar till HGH i snålblåsten på Tranevall!

Klicka på bilden för fler 

Bild och Text Lennart Jönsson

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen