Fotboll

Husqvarna hade inget botemedel att stoppa Halmias damer

Det var en solklar seger för Halmias damer, när gästande Husqvarna kom på besök…

Tränaren i bortalaget fick se ett Halmia vara på ett strålande spelhumör och kunde nog konstatera rätt tidigt att det här blir en tuff dag för sitt lag.

Så här skriver Halmia på sin sida om matchen i sin helhet

Halmia tog en klar och rättvis seger efter att i första halvlek skaffat sig en tvåmålsledning som var klart i underkant. Halmia är nu ny 2a i tabellen efter hittills obesegrade Mariebo.

Redan från start så visade Halmiatjejerna upp ett piggt anfallsspel där deras kvalité i passningar och teknik är en fröjd för ögat. Man sticker verkligen ut i damfotbollen med sin passningsorienterade filosofi som löper som en råd tråd genom hela föreningen.

Knappt 12 minuter tog det innan ettan ramlade in bakom Husqvarnas duktiga målvakt.
Sofia Voldby avslutade först men målvakten räddar till hörna, när hörnan sen rensas undan så snappas den upp av Moa Jönsson som drar till på halvvolley och får se bollen segla hela vägen in i mål till 1-0.

Dominansen av hemmalaget fortsätter och även 2-0 kommer innan halvtimmen är spelad. Sandra Holm som var en av många duktiga Halmianer idag vandrade fram och placerade in 2-0 i den 24e minuten. Därefter har Halmia ytterligare bra lägen att göra även 3-0, men var det inte bortalagets målvakt som stod ivägen (tex vi Elin Hanssons läge) så var det stolpen som hindrade Halmia från att utöka innan halvtid. Sista tio minuterna tappar Halmia lite i anfallsspelet men står sig ändå starka defensivt och låter inte motståndarna få några lägen.

Husqvarna kommer ut med ny energi i andra halvlek och skapar både en och två halvchanser när Halmia inte alls lyckas få igång sitt tidigare vägvinnande passningsspel. Men i takt med att motståndarna inte lyckas hitta någon reducering trots mer bollinnehav så växer sig Halmia in i matchen igen.

Runt minut 65 har man två bra lägen att utöka, men istället dröjer den berömda ”spiken” till matchens 67e minut. Sandra Holm får en genialisk genomskärare av inbytta Azra Tokovic och gör inget misstag utan placerar in bollen otagbart intill målvaktens vänstra stolpe till 3-0.

Sista 20 minuterna har Halmia bud på fler mål, tex när Sandra Holm rinner igenom utan att lyckas göra sitt hattrick. Husqvarna försöker desperat att väcka liv i matchen men kommer i det läget inte närmre än ett avslut som Matilda Brovall i Halmiamålet sträcker ut sig och räddar till hörna. Halmia fortsätter att styra matchen och skapar några lägen utan resultat när gästerna trycker på framåt. Reduceringen kommer i den 88e minuten, och trots att Husqvarnas tränare manade på för en forcering så var Halmia närmre att göra 4-1 på tilläggstid.

Trots att man tappar initiativet lite i slutet av första och början av andra så var segern aldrig hotad. När inte offensiven klickar så finns där en defensiv som känns oerhört samspelt och svårforcerad. Alicia Hansson gjorde sin sista match (för den här gången?) då hon lämnar för College redan imorgon söndag. Det blir inte lätt att fylla den luckan, men å andra sidan så finns det sparkapital i både Gresa Berisha och Evelina Persson på den positionen.

Coach Blomqvist är fortsatt nöjd, trots den onödiga reduceringen:

– Fokus på att göra rätt saker. Vi gör så mycket rätt i första halvlek men det kunde varit uppförsbacke när vi åkte på omställning tidigt och offsiden räddade oss. Därefter skapade vi chans efter chans. Inför matchen tittade vi på flera av de senaste målen och hur vi gör mål på olika sätt. Vilken kvalitet vi visat upp. Men viktigt att vara ödmjuka och förstå varför vi fungerar nu. Och som vi skapade chanser med variation i första. Men vi borde gjort något mer mål i första och måste nu reflektera, analysera och träna hårt för att ”nästan bra anfallen” blir riktigt bra anfall med mål. Starten av andra är så där. Men med stark bänk med leende tjejer kan vi göra förändringar som ger oss energi.
3-0 målen kom rättvist och i ett skönt läge. Tyvärr kom en reducering som är onödig. Vi är så nöjda med alla tjejer som bidrar med energi till gruppen. Vi vinner för att alla bidrar till gruppen.

Sista matchen med gänget för Alicia Hansson som säger till Halmstadsport
-Det känns jättebra och det är en bonus på dem jag fått vara med på, för jag skulle inte varit med på dessa så det känns helt underbart..

Att få avsluta med vinst känns bra även om vi inte får in spelet hela tiden så vinner vi.
Jag kommer följa detta goa gäng hela tiden och jag har ju tillgång veo så jag kommer kunna följa dem säger Alicia glatt.

Alicia avslutade med en vinst som senare under lördagskvällen satte sig på flyget till USA för College.

Klicka på bilden för fler …

IS Halmia Dam - Husqvarna FF

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen