Fotboll

IS Halmia fortfarande bäst i stan efter segern i det historiska derbyt

På ett folktomt Halmstad arena startade den röd/vita på bästa sett, men HBK vaknade till liv i andra men det var för sent….

Det är oerhört synd att inte den här matchen inte fick spelas med publik på Örjans Vall för det skulle vara pricken över i:et.

Rivstart av ett offensivt Halmia
Första halvlek hann knappt starta innan Halmia satte ton och skapade två hörnor dem första fem minuterna.
När andra hörnan var slagen spräckte Fanny Kristiansson-Ronnstam  nollan för bortalaget efter att hon visat upp bra spänst och var högst upp i klungan av spelare och ordnade 1-0 för det vitröda ”bortalaget”.

Halmia fortsatte att spela offensivt och bara en kort stund senare kom så även 2-0 till ISH, även detta efter en hörna. Elin Hansson nickskarvade in bollen via stolpen.

Hemmalaget HBK hade stora bekymmer i första halvlek mot ett rejält taggat Halmia. Det kunde och kanske tom borde varit större siffror i halvtid, men 0-2 stod sig hela vägen.

Andra halvlek började som den första slutade, med ett offensivt Halmia som trummade på och av bara farten gjorde 3-0, även denna gång genom Elin Hansson.

Krigande HBK

Ett hårt kämpande HBK kom tillbaka och blev aggressivare över hela banan och från blixt från en klarblå himmel dunkade Alexandra Hellekant in 1-3 i bortre burgaveln.

Efter HBk målet var HBK riktigt på gång och med lite flyt så skulle Hellekant satt tvåan efter skott i stolpen, men Moa Karlsson var den som fick hämta ut bollen i halmiamlet för att springa så snabbt som möjligt till mittplan efter att rullat in reduceringen till 2-3.

Sofia Voldby stängde matchen

Den landslagsaktuelle (reserv till nästa uttagning) avancerade på kanten och skickar bollen med precision in ett snyggt långskott mot mål, där bollen tar klockrent stolpe in och 4-2 var ett faktum och en lättnade suck syntes från halmialägret.

Sofia Voldby berättar att hon var lagom nervös inför, men en bra känsla så det vara bara gå ut och köra.
Även när de gör  3-2 så kändes det tryggt och när vi gör 4-2 två så var det så jäkla skönt och vi har en riktigt bra inställning i dag.

Hur känns det att vara bäst i stan

Det är jäkligt gött, men det är mycket att leva upp till avslutar en strålande glad Sofia Voldby.

 

Halmstadsport kan bara lyfta på hatten till båda lagen som var en match i två skepnader och frågan är om HBK skulle varit så på tårna från första signal, så vete tusan hur denna match hade slutat, men bör tilläggas att Halmiatjejerna spelade riktigt fin fotboll första 45 minuterna.

 

HBK tränaren Fredrik Andersson sa efter matcher följande 

-Vi fick en tuff start och är inte alls med – helt enkelt en svag första och det fördärvar för oss.
I andra så är vi bättre med i matchen och vi skapar lägen för att göra något till, sen är det lite surt att det är på fasta situationer.

Halmia var bättre idag och förtjänar tre poäng avslutar ”fidde” till Halmstadsport.

Gladare miner i Halmialägret och tränaren Peter Blomvist summerade matchen

-Vi leder med tre mål och de vänder till 3-2  och då är det viktigt att vara kall i huvudet säger blomman.
De käkade in sig i matchen och vi hade chanser att göra något mål till, men jag är nöjd.

Vad tar med oss att vi gör fyra mål mot ett bra lag och det var en riktigt skön seger avslutar Blomman till Halmstadsport..

Klicka på bilden för fler….HBK - IS Halmia Dam

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen