Fotboll

Laxacupen går mot ett rekordår

HBK rustar för stundande premiär och full fart i HBK´s inre, samtidigt sitter cupgeneralen Stefan Mildaeus med att planera och ta emot anmälda lag till Laxacupen 2023

Det skall bli mycket spännande att se vart HBK står om sisådär sju månader när damlaget spelat klart sin säsong i division 1 och herrarna i allsvenskan men också hur många lag kom till årets Laxacup 2023.

Cupen betyder oerhört mycket ekonomiskt för klubben och kikar man på anmälda lag redan nu, så ser det väldigt bra ut säger cupgeneralen Mildaeus till Halmstadsport.

För 42:a gången spelas Laxacupen mitt i sommaren med start 27 juli där cupen efter pandemin fått upp ångan.
Över 180 lag är redan anmälda till den populära cupen och Boråsklubben Elfsborg gästar Halmstad med hela tio lag.

Det är en bra bit över samma tid förra året, men det går i linje med vad vi trodde efter förra årets turnering.
Vi grundar det på betyg vi fått från klubbarna där vi fick 4,8 av 5,0 säger Mildaeus.

Det är både nya och gamla som kommer till oss och vi har en unik bas, där lagen kan gå till planerna på Halmstad Arena och skulle man behöva spela på Skedalahed eller Kärleken så är det 5 minuters bilväg -Det är unikt.

Lagen inkvarteras på lokala skolor och nytillskott är nya Kattegattskolan, men lyckan är att när lagen få bo på Sannarpsskolan eller Klaraskolan som ligger precis vägg i vägg med planerna.
Adderar man ihop med Halmstad som sommarstad och närheten till havet och centrum så är det nyckeln till varför cupen är blivit så populär.

Vi har ju en stor konkurrens från andra cuper mitt i juli månad med Eskilscupen och Gothia Cup, men klubbarna verkar gilla Halmstad och Laxacupen.

I vissa klasser är det hög tid att anmäla sig för det kommer bli fullt tidigt säger en nöjd Stefan Mildaeus.

Halmstadsport kommer vara på plats och låta våra kameror smattra så mycket det går och vill du som gillar att fota eller filma hjälpa till så mejla till jonas.backlund@hallandsport.se
Så berättar vi mer hur vi tänkt för detta år 2023.

Untitled

 

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen