/
Fotboll

LFK på övre halvan efter seger mot Kongahälla

Laholms FK är femma i division 3 efter den starka 1-0-segern mot Kongahälla. Edmond Tasimder satte tidigt dit bollen och fler mål blev det inte i matchen. ”Det var en match vi hade och en match vi vann, även om det bara blev med ett mål”, säger LFK:s tränare Joseph Wahlund…

LFK på övre halvan efter seger mot Kongahälla

Edmond Tasimder gjorde matchens enda mål när LFK vann mot Kongahälla. Foto: Johan W Jönsson
Teo Svensson har blivit en tidig assistkung i LFK. 18-åringen som anslöt från Våxtorps BoIS inför säsongen hittade Edmond Tasimder som kyligt placerade in sitt första mål för säsongen.

– Vi startade väldigt aggressivt. Men vi fick inte igång spelet riktigt utan tappade lite för mycket boll på mittfältet matchen igenom, tycker Wahlund.

Det krånglades lite för mycket när laholmarna hade bollen. För många bolltouch och långsamma beslut gjorde att gästerna kunde vinna tillbaka kulan.

LFK kunde mycket väl ha gjort 2-0 men Hamodi Wasmys avslut efter ett friläge klarades av Kongahällas målvakt.

– Gör vi 2-0 där så är matchen i princip stängd redan då, säger Wahlund.

LFK hade svårt att etablera något eget spel och det var Kongahälla som hade de två bästa chanserna efter Hamodis friläge men då visade Rasmus Lundgren i LFK-kassen klass.

Dels när han klarade en frispark som var på väg mot krysset och sedan efter det även tippade ett avslut i kanonläge över ribban.

– Matchen blev väldigt ryckig med mycket fasta situationer. De lyfte upp hela laget vid frisparkar på mittplan och hade starka huvudspelare. Det blev ingen rytm i spelet.

LFK rullade mest i backlinjen men när man väl kom upp och hittade in mellan gästernas backlinje och målvakt kändes det farligt utan att det egentligen skapades något särskilt.

– Rytmen som aldrig kom missgynnades vi av och det får vi lära oss av. Vi kommer att möta fler lag som inte spelar sig igenom oss. Vi får bli mer noggranna och inte dra på oss en massa fasta.

Hemmalaget stod dock upp väl och var bra bakåt under hela matchen. Backlinjen var stabil och Olle Johansson på det defensiva innermittfältet stod för en stark insats.

– Vi hade stora möjligheter att spela oss förbi deras förstapress. De var inte helt synkade där. Dessutom var deras backlinje ganska långsam. Så det fanns möjligheter att hota bakom.

Rasmus Lundgren gjorde en mycket bra räddning när han reflexräddade ett avslut som styrdes nära honom. I övrigt skapade Kongahälla inga riktigt feta kvitteringschanser.

– Vi höll ihop det på ett bra sätt. Det är klart att man inte vill leda med bara 1-0 med fem minuter kvar. Det är vanskligt men det blev aldrig riktigt oroligt.

LFK:s bästa chanser hade inhopparna Simon Palmkvist och Ludvig Larsson. Men bollen vill inte i nät. Uddamålssegern tog LFK upp på den övre halvan i tabellen.

– Det var en match vi hade och en match vi vann och det kändes bra. Inte minst med tanke på att Kongahälla innan vårt möte tagit två vinster på bortaplan, säger Wahlund.

Utöver de defensiva spelarna vill LFK-tränaren gärna lyfta fram anfallaren Edmond Tasimder som gjorde säsongens första mål. Kanske lossnar det för kvibilleförvärvet nu.

– ”Eddie” gör ett jäkla jobb och springer otroligt mycket. Nu fick han dessutom göra mål. Det lyfter honom och nu lär det lossna, säger Wahlund.

I kommande match väntar Angered på hemmaplan. Laget är jumbo i tabellen på noll poäng.

Oscar Liedman har lämnat LFK för spel med storebror Rasmus i Ysby BK. I gengäld har Adam Vernersson och Rasmus Rydberg kommit hem efter säsongande i fjällen.

I samarbete med Laholms tidning artiklar skrivna av Johan W Jönsson

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen