Fotboll

LFK plockar in anfallare från Ängelholm

Alma Åkerborg

Nyligen tog Laholms FK in Meja Staffansson från BK Astrio. Nu ansluter ytterligare ett nyförvärv då Alma Åkerborg lämnar Ängelholms FF för LFK. 20-åringen har tränat med LFK sedan försäsongen och nu har en övergång genomförts…

Åberg beskriver Alma som en snabb, djupledsgående spelare som kan spela på flera olika positioner. Han ser henne främst som forward.

– Hon har bra teknik och är rätt orädd. Alma är ganska lik Elin Olsson i sin spelstil, säger Åberg.

Just Elin Olsson lämnar LFK för arbete utomlands till sommaren. Därför passar det bra att få in en liknande spelartyp i truppen.

– Alma blir en fullgod ersättare till Elin, som vi får in redan nu. Vi har sju matcher kvar till sommaruppehållet. Så det finns mycket att spela om.

I och med att Alma tränat med LFK ett par gånger i veckan sedan försäsongen är hon redan en del av gruppen.

– Det är en bra tjej som passar väl in i gruppen. Det känns bra att hon vill komma till oss och tampas om en plats i laget, säger Åberg.

Ängelholms FF ligger på tionde plats i division 2 sydvästra Götaland. Laget har en seger och fyra förluster efter fem omgångar.

LFK är tia i division 1 södra Götaland. Det har blivit en poäng på fem matcher. Laholm har bara gjort tre mål och behöver få fart på målskyttet.

I samarbete med Laholms Tidning och artiklar skrivna av Johan W Jönsson

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen