Fotboll

Nya direktiv för fotbollen – gällande Corona

Det är inte lätt att vara idrottare eller sportnörd i dessa coronatider, igår togs nya direktiv gällande fotbollen

Alla som just nu utövar eller vill se på sport har just nu abstinens över situationen, vi har i Sverige eller rättare sagt i Världen.

Vi kan bara stå bredvid och se på eller nja det är inte hela sanningen, för vi har vårt ansvar att följa riktlinjerna som kommer gällande Corona.

Idag skrev ett nytt kapitel där man stänger fotbollen gällande träningsmatcher samt seriematcher för vuxna, där man tagit beslutet att träningsmatcher icke skall spelas.

Många klubbar har planerat för att kunna spela träningsmatcher, där motivationen kunde hållas uppe, men viktigt för klubbarna nu att ta sitt ansvar, så vi kan starta 8 juni som är tänkt.

Ser man det från den ljusa sidan då får man tänka på vilka bra försvarsspel – anfallskombinationer vi kommer att få se, för tiden att gnugga på detaljer har aldrig varit mer lägligt än nu…

Ja jag vet att det kanske inte är det roligaste, men det kanske kommer något gott ur den här mardrömmen vi lever i just nu.

Känn på att säga – 8 juni har vi seriepremiär
Fattar ni 8 juni – vi är i April det känns som när man var barn och väntade till tomten skulle komma – en hel evighet!

Nedan ser ni vad Hallands Fotbollsförbund skriver på sin hemsida

Seriespel seniorlag 2020
Med utgångspunkt i de rekommendationer som SvFF angett och det beslut som SvFF angav 25 mars angående förbundsserierna meddelar HFF:s Tävlingskommittén (TK) följande beslut angående årets seriespel för seniorfotbollen:
Spelstart av seriespelet avseende seniorfotbollen sker i v24 från och med 8 juni. Detta gäller div 2-4 damer, div 4-6 herrar och alla utvecklingsserier för damer och herrar. Serierna genomförs som enkelserier.
Serierna startar med omgång 12 med följande spelperioder 2020: v24-28 samt v33-38.

Träningsmatcher seniorer
Samtliga träningsmatcher gällande seniorer kommer att ställas in fr.o.m. den 17 april.

DM seniorer
TK har beslutat att pausa DM för seniorer med omedelbar verkan 17/3. Besked om fortsatt spel kommer vid ett senare tillfälle.

Barn- och ungdomsfotboll
Seriespelet för all barn- och ungdomsfotboll startar så snart vi har möjlighet att göra det. Informationer om detta kommer löpande. Vid genomförandet av matcher skall FHM:s riktlinjer följas. Träningsmatcher kan genomföras inom distriktet.

Låt oss vakna upp från denna dröm! 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen