Fotboll

Oavgjort för Halmia i hemmapremiären

Degraderade Halmia vill tillbaka till tvåan så snabbt som möjligt, men seger på en fantastisk fin gräsmatta som Örjans Vall visade upp – Det får man vänta på efter 1-1 mot gästande Waggeryd…

Det började så bra eller lite trevande – men sen kom bolltrillande Halmia igång och efter 18 minuter presenterade sig nyförvärvet Jonathan Eriksson från Laholm.

Efter att ha sprungit sig fri efter en delikat passning från Marcus Jönsson satt 1-0 och Halmias kampsång kunde dåna ut i Örjans Valls högtalare.

Knappa 300 åskådare hade tagit sig till vallen och fick se ett Halmia som hade koll på spelet, kändes det som från sidan…

När halvleken ljöd från domaren visade jumbotronen 1-0, men det skulle inte vara så långvarigt.

Knappt hade det gått tio minuter in på andra halvlek när hemmakeepern Jimmie Hagslätt gjorde sitt enda misstag i matchen, när han sprintade ut från sitt straffområde och inte fick till sin undanrensning.

Bollen hamnade inte där den skulle, utan hos de man inte vill skall få bollen vid en snedträff, alltså hos motståndarna!

1-1 var ett faktum och skulle inte Hagslätt gjort fina räddningar i slutet, så skulle hemmalaget blivit utan poäng.

Halmia hade ett sista läge som kunde resulterat i mål när inhopparen Oliver Hansson fick chansen, men här får vi lyfta Waggeryds keeper Jesper Riisgaard Christensen som med en fin räddning räddade sitt lag från förlust på Örjans Vall.

Waggeryd sammanfattar på sin hemsida:

”Inte många lag kommer att åka hem med poäng från Örjans Vall denna säsong. IS Halmia spelar ett välorganiserat och snabbt passningsspel där vi stundtals var helt borta. Detta hjälper dock föga när man har svårare att komma till riktigt vassa lägen. Det ska även tilläggas att både Halmias målvakt och Jesper fick göra varsin monsterräddning i slutminuterna av matchen. För våran del så känns detta som en seger och ser man till matchen så får man ändå säga att det är rättvist. Nu får vi slicka såren innan vi fortsätter att bygga vidare på en fin start av serien.”

 

IS Halmia - Waggeryd

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen