Fotboll

Oavgjort i derbyt

Halmia tog emot Laholm på ett soligt Örjans Vall där målen trillade in från båda lagen och 3-3 blev slutresultatet i en spännande match…

Hemmalaget med mängder av skador och sjukdomar och bortalaget med oflyt säsongen igenom, ja då skrevs oavgjort in i historieböckerna efter felaktigt eller var den inne samt sent kvitteringsmål av Izabella Blomqvist.

Det blev  en händelserik match där bortalaget tog ledningen med 1-o när Maja Ljungberg kom fri och satte bollen i mål efter knappa sju minuter.
Hemmalaget svarade genom att få se Alva Johanssons skott gå in tre minuter senare.

Omdiskuterande målet från Halmstadsports kameravinkel

Precis innan matchuret tickar in på tjugo minuter tar Laholm ledningen genom Ida Axeldals gå in via Halmiaspelare.
Kvitteringen kom efter 34 minuter när Elin Hanssons nick gick över målvakten Felicia Grufman Jönsson som i sin tur räddade den med stolpens hjälp, och sen är den över eller mållinjen eller inte – Ja det är frågan, linjemannen är säker på sin sak och 2-2 är ett faktum.

Halmias Elin Hansson kom högst upp i en duell med två LFK-spelare och nickade bollen mot mål. En nick som gick i en båge över målvakten Felicia Grufman Jönsson men där hon ändå lyckades rädda bollen med hjälp av stolpen.

16 åriga Milly Göstasson debuterade från start i kvällens match och var otroligt duktig i dag, hon tackade Peter Åberg med mål och det såg länge ut som segermålet, men inbytte Izabella Blomqvist lika gammal som Milly skulle rädda poängen till sitt Halmia ikväll.

 

Tränare Peter Åberg i Laholm var frustrerad men stolt över tjejerna som får kriga för varje poäng efter att inte alls ha något flyt i årets seriespel.

-Vi får kämpa så jävla mycket för dom här tre poängen, så det är helt sjukt!
Det är en svängig match och det är derby och allting hände, men jag tycker vi fick lite bättre ordning på det andra halvlek och vi kontrollerar matchen mer och tvingar dem till avslut från dåliga lägen.

Jag tycker inte vi förtjänar att tappa det, vi får aldrig någon tur med oss.

2-2 målet kollar jag på spelarnas reaktion och till och med Halmias reaktionerna, de tycker inte heller att bollen är direkt inne.
Så jag frågar linjedomaren för det är han som tar beslutet för han har solen i ögonen står bra långt ifrån situationen men är 100 % säger han!
Går jag på spelarnas reaktioner så tar det ju ett tag innan domaren blåser, men fotbollen är brutal ibland avslutar Peter Åberg.

Assisterande tränaren Mårten Lerner om matchen

En väldigt konstig match där jag tycker vi skall ha den.
Tycker vi för spelet för det mesta, men vi ger bort 3 enkla mål – Alldeles för enkla för vår del.
Sen tycker jag vi är för snälla, där vi ger bort chanserna och det är det vi faller på.

Vi vågar inte prata med varandra egentligen. och vi vågar inte ta den genom mittfältet.
Men vi vi får i alla fall en poäng och det är väl bättre än inget och vi krigar i 90 minuter och det är det vi lever på just nu avslutar Lerner.

 

 

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen