Fotboll

Sennans IF starkast i lokalderbyt

Sennans IF mot ärkerivalen Oskarströms IS är lika stort som en El Clasico men inte på Camp Nou, utan skådespelet utspelades sig på en otroligt fin gräsmatta på Sennans IP där hemmalaget vände underläge till vinst med 3-2

Strålande sol och en söndag med rejäl sommarkänsla, förutsättningarna inför Sennans hemmapremiär kunde knappast vara bättre.

Att det var värsta konkurrenten Oskarström som var på besök och att det var lapp på luckan med 100 fotbollssugna åskådare på plats borgade för en riktig kanoneftermiddag, skriver Sennans IF på sin hemsida.

Matchen började böljande i högt tempo, där det var gästerna som skapade det mesta, det blev även utdelning i en tilltrasslad situation där försvararna inte hann rensa undan bollen och Oskarströms anfallare fick den förbi Joel Ekstrand i Sennanmålet och.

Matchen fortsatte sedan svänga, och i 22:a minuten damp bollen ner hos Isaac Aspengren på högerkanten.
Han tog sig förbi en försvarare och fintade ett inlägg, som istället gick rakt i mål, förbi en chanslös John Novak i bortakassen. 1-1.

Snabb replik
Direkt efter avspark gasade Oskarström, och Roneil Chagas trycker in 1-2 minuten efter kvitteringsmålet. Målet var en fin soloprestation som skulle kunna vevats på repris ett par gånger .

Sennan fortsatte dock att kämpa på och belönades för sitt slit, för precis innan halvtid snurrade Fitim Behramaj upp OIS-försvaret och serverade den vindsnabbe futsalprofilen Marc Brandin, som för andra matchen i rad rundade målvakten innan han kvitterade till 2-2.

Oavgjort i halvtid
När sedan andra halvlek var igång dröjde det inte längre än till minut 55 innan Marc tryckte dit sitt andra mål i matchen, fint assisterad av Isaac. 3-2-ledning Sennan.

Gästerna forcerade sedan febrilt för att få till en kvittering, men Sennan höll ut och fick sjunga Sennan blues efter en riktigt stark laginsats.

Klicka på bilden för fler

Sennans IF - Oskarström div 6

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen