Fotboll

Skyttedrottning sänkte HBK

Toppmötet mellan HBK- Eskilsminne slutade 1-0 till Helsingborgslaget efter att skyttedrottningen Johanna Olsson gjorde matchens enda mål…

En poäng efter gästerna inför matchen. En match där Eskilsminne hade spelövertag i början av matchen, hade ett högt passningstempo och ställde om spelet snabbt. Matchens enda mål gjordes redan i 9:e minuten av Johanna Olsson.

HBK var på inget sätt ofarliga och hade flera kvalificerade målchanser i andra halvlek. En frilägesutvisning i på HBK:s Emma Skantz i 80:e minuten ledde till att Eskilsminne kunde skapa chanser under slutskedet, och vinna utan att punktera matchen.

Fredrik ”Fidde” Andersson efter matchen:

– Vår första halvlek är för dålig, Eskilsminne är klart bättre än oss i första. Vi läser inte situationerna rätt. Förstabollen hamnar hos en gul, de vinner andraboll och kan börja spela, i bästa fall är vi tvåa på bollen i första halvlek.

– Men sen rättar vi till saker och ting i paus och börjar väldigt bra i andra och skrapar ihop till att göra en kvitering, sen får vi en spelare utvisad i slutet och då är det svårt att producera målchanser. Hade vi haft lite flyt så hade vi kunnat få oavgjort i alla fall. Men ska man vara ärlig så vinner väl Eskilsminne rättvist, sett till deras första halvlek och avslutningen, när vi är en man mindre.

Två Nellie i truppen, Granstam spelade hela matchen, väldigt farlig, springer mycket, är otroligt snabb på vänsterkanten där hon kommer i flera situationer, vilka inte leder till något farligt avslut, men hon skapar mycket. Sen flyttas hon över till högerkanten, då händer ingenting. Vad hände där?

– Vi har haft henne till höger de flesta matcher, för att vi vill ha in henne och komma rättvänd med sin vänsterfot.

Och så tar vi den andra Nellie, Andersson, som skadade sig. Vad var det som hände?

– Hon fick nån muskelskada, utan att veta exakt fick hon ont strax över knäet, så hon kunde inte fortsätta, så vi fick justera om i laget, men det är vi förberedda på.

Du nämnde frilägesutvisningen som kom i 80:e minuten (på Emma Skantz). Tankar kring den?

– Lite olyckligt. De korsar varandras löpvägar, så vi har maximal otur där. Men hon är ju på henne så jag kan inte säga så mycket om det, det är nog korrekt.

Fokus på träningsveckan nu som kommer?

– Få ihop saker och ting igen och jobba på som vi har gjort i alla andra matcher och inte vara så konjunkturkänsliga för ett resultat, utan mala på.

I samarbete med Idrottsstaden HalmstadKlicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen