Fotboll

Stödet till Centern som skapade stämning utöver det vanliga

IF Centern fick överraskande support på Tuvasvallen i mötet med Trönninge IF! Blåa Brigaden åkte från Tingsryd, 2h bort för att supporta IF Centern i derbyt…

Niklas Erlandsson som var mannen bakom resan  till resan

Jag fick idén från ”Runtunafilmen” där ett gäng gjorde en liknande resa år 2002. Då var det en division 4 match mellan Gnesta och Runtuna och som alla nu vet föll alltså vårt val på en resa till Trönninge för lördagens match mellan Trönninge och Centern.

Det blev IF Centern av en ren slump
Avståndet till Trönninge var lagom långt från Tingsryd, Tuvasvallen hade en fin läktare och bortalaget som vi ville heja på råkade då bli IF Centern, eftersom datumet passade bra för alla resenärer.

När vi sedan började researcha kring laget kändes det helt rätt och vi gillade att det var ett back to back-möte i spelschemat samt att Centern spelar sina hemmamatcher på älskvärda ”Kärlekens IP”. Det verkar vara en fin och välskött klubb.

Matchen var otroligt spännande från läktarposition och jag tror alla som var på plats kan intyga att vi supportrar levde oss in i matchen till 100%. Att få in ett sent kvitteringsmål var magiskt och hade det även blivit ett segermål på chansen i sista minuten tror jag nog att läktaren hade rasat.

Med tanke på att det blev en 1-4 förlust mot Trönninge några dagar tidigare så var alla nöjda med krysset!

Vi var många som hade sett fram emot att se Pontus Ekman in action men eftersom han saknades var det Bill Aladin som blev klackens gullgosse under matchen. På bussresan hem hörde jag många som var imponerade av Ekströms insats i matchen så honom ger jag ett plus i kanten också.”

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen